גמילה מחיתולים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים
    רועית
    18/06/2010

שלום יש לי 2 בנים, אחד בן 3 ו4 חודשים והשני בן 1 ו4 חודשים.
    התחלנו (אני בשיתוף הגן) גמילה מחיתולים של בני הבכור למרות שלא הראה סימנים.
    לגבי הפיפי אין בעיה. לגבי הקקי הוא פשוט מתנגד לעשות בשירותים או בסיר איך אפשר לשנות את דעתו.
    יש לו ספרים וסרט די.וי.די בנושא זה שהוא אוהב להקשיב/לראות.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים

מיכל דביר קורן
    03/07/2010

שלום רועית,
    אם כך, האם הוא מבקש חיתול לשם כך? האם עושה בתחתונים?
    ציינת שהחלתם גמילה למרות שבנך לא הראה סימנים, אולם מאחר ומדובר בילד גדול יחסית, אני מניחה שנעשו כבר כמה וכמה ניסיונות לדבר איתו ולהדריך אותו לעשות כן, ו גם השימוש בספרים ובקלות בנושא הוא חלק מההדרכה. ילדים לעיתים חוששים לעשות קקי בשירותים או בסיר בגלל מגוון סיבות, חלקן קשורות בקושי בפרידה מהקקי שנחווה חלק מהגוף, ואחרות קשורות בנושא הניקיון הנלווה שהינו לעיתים שונה מחוויית ההשתנה.ישנן כמובן סיבות נוספות הקשורות לתהליכים רגשיים ומשפחתיים שונים. יחד עם זאת, על מנת לעודד אותו לעשות כן, עליכם להעביר את המסר שהוא מצופה לכך בגלל שאתם סומכים עליו שהוא מסוגל ויכול, ובאופן הדרגתי להתחיל להשתמש בחדר השירותים: תחילה כשהוא עדיין לבוש או בחיתולים ובהמשך להתחיל להשליך את הקקי לאסלה ועד לישיבה ממשית על האסלה, גם אם בבגדיו. מומלץ לאתר את הזמנים הקבועים בהם עושה את צרכיו, למשל אחרי ארוחות ולאפשר חוויה נעימה בזמן השימוש. ניתן גם להשתמש בחיזוקים לשם כך.
    את מוזמנת לקרוא דיונים רבים קודמים בנושא בפורום שלנו.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו