צרות במקלחת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צרות במקלחת
    אמא'לה
    20/06/2010

אני אמא לשני ילדים, בת שנתיים ובן שלושה חודשים.
    בכמה שבועות האחרונים יש לנו בעיה חמורה עם בתי בנושא המקלחת. היא תמיד אהבה מאוד להתקלח, לשחק באמבטיה עם משחקים ולהשתולל עם הקצף. פתאום, בלי סיבה ברורה לי היא התחילה לסרב להיכנס למקלחת, כל הרחצה מלווה בצרחות שלה שהיא רוצה לצאת ו"מגבת מגבת". היא מסרבת לשבת , לחפוף. היא ממש ברעידות. אני מנסה לשחזר האם קרה משהו באמבטיה בתקופה שקדמה לתופעה הזו ואין שום דבר שנראה לי קשור.
    כמובן, אני מחברת בין זה לבין הולדת האח שלה שאכן התקבל בצורה קשה באופן טבעי. כיום אין כמעט סימנים לכך למעט עניין המקלחת וחוסר סבלנות כללי, פתיל קצר יותר. במקביל היא בימים אלו מתחילה ללכת באופן עצמאי. התחילה ללכת מאוחר.

האם יש לכם עצה טובה איך לשפר את ענין המקלחת? אני מיואשת ומוטרדת מזה מאוד.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צרות במקלחת

הוספת תגובה

• שינויי התנהגות

מיכל דביר קורן
    23/06/2010

שלום לאמאל'ה
    אני מסכימה איתך שיתכן ותגובותיה של בתך במקלחת קשורות אל הולדת אחיה, אולי למקחלת השונה שהוא זוכה לה בהשוואה לזו שלך, וכן לעובדה כי ה'פתיל הקצר' שהתפתח אצלה מפחית גם את מידת הסבלנות שיש לה לרחצה המחייבת את שיתוף הפעולה שלה. היא פחות רוצה 'לשבת' ומעוניינת לעשות דברים אחרים, אולי גם תנועתיים יותר. בנוסף, חשוב לזכור שמדובר בפעוטה בת שנתיים שכעת מתרגלת את העצמאות ואת הנפרדות שלה, ובאופן מותאם מעוניינת להשיג שליטה.
    אני ממליצה לא להתעמת איתה בעיניין, לעשות מקלחות קצרות ככול הניתן, להיות עינייניים ברחצה ואולי לא לשמור את הרחצה לסוף הערב, אז היא גם עייפה ומותשת כבר, אלא לשעות בהן היא קצת יותר נינוחה ורגועה. ניתן גם להפריד בין הרחצה לבין חפיפת הראש שניתן לעשות בכיור או בישיבה- שעונה על המקלחת. המטרה היא להפחית עימות היכן שלא חייבים להתעמת איתה. כמובן שאי אפשר לוותר לה על מקלחת, אבל זה יכול להיות חוויה קצרצרה של 1-2 דק' ולא יותר עד שהיא עצמה תרצה שוב להנות מהעיניין. חשוב למצור הזדמנויות בהן מפנים זמן להיות 'רק איתה', בפרד מהתינוק (שהופך כעת ליותר אטרקטיבי ולכן ליותר מאיים) ולעשות איתה דברים שהיא אוהבת.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו