הרגלי שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרגלי שינה
    גלית
    23/06/2010

שלום
    אני אמא לתינוק בן 7 וחצי חודשים, בני נוהג ללטף את פני בזמן ההירדמות במיטה, הוא עושה זאת גם עם בעלי, שאלתי היא האם עלי להניאו מכך עקב החשש שהוא יפתח תלות בנו בזמן ההירדמות או שמעשה זה ימנע ממנו למצוא חפץ מעבר.
    מגיל קטן הרגלנו אותו להירדם במיטתו עם מוצץ וטפיחות על הגב ובחודשיים האחרונים הוא מגשש עם ידו לעבר פנינו. חשוב לציין שהוא ישן במיטונת (מיטה הצמודה לשלנו) ושהוא מתעורר לפחות 4 פעמים בלילה כדי לינוק.
    תודה גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי שינה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה של תינוקות

מיכל דביר קורן
    03/07/2010

שלום גלית,
    המיטה בה בנך ישן אינה "מיטה משלו" אלא הרחבה למיטה שלכם, לכן הוא בעצם אינו נרדם בעצמו אלא בנוכחות שלכם. גם ההנקה התכופה אינה מאפשרת רכישת הרגלי שינה עצמאיים, שאינם תלויים בטפיחות שלכם או בליטוף הפנים. אני מניחה שההחלטה שלא להעביר אותו למיטה משלו קשורה לנושא ההנקה, אולםאם אתם רוצים ליצור שינוי בסדרי ההירדמות יתכן כי נכון יותר יהיה להפרידו מכם. מיטונת מיועדת לשבועות הראשונים שלאחר הלידה, עת שמעגלי השינה והעירות אינם מווסתים עדיין, התינוק תלוי מאוד באם המניקה והסדר זה מקל על הקימה אליו. אך האם בגיל שבעה חודשים הוא עדיין זקוק לארבע הנקות במהלך הלילה? חשוב לציין כי ישנם הורים רבים שרואים בשינה המשותפת, השיבטית, ערך חשוב ולכן יאפשרו זאת עד כמה שהתינוק יבקש, אולם אני מניחה לפי שאלתך שלא בזה מדובר: אני חוששת שמתפתח כאן קושי בשינה ומוטב לנסות לשנותו מוקדם ככול הניתן.
    לפיכך, האם אתם מעוניינים לשנות את הרגלי השינה? האם את מעוניינת להפחית את הנקות הלילה? אם את רוצה שיפתח הרגלים חדשים, ובהם שימוש בחפצי מעבר והתרגעות נוספים, יהיה עליך לעשות כן....
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו