בעיית התנהגות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית התנהגות?
    אילנה
    25/06/2010

שלום לך ביתי בת 3 נכנסה למעון לפני 3 חודשים עם ילדים בני 3-4 ואני והיא מאד מרוצות.
    מספטמבר עד מרץ שהתה במשפחתון קטן ועד אז היתה עימי בבית.
    בשבוע לפני שעברה לגן החדש סיפרה לי הילדה כי המטפלת שמה אותה בלול בעונש ושהיא לא תינוקת . היא דיברה על כך 3 ימים ואחכ הוצאתי אותה כי לא נראה לי שזו דרך להתנהג לפעוטות.
    בגן החדש התלהבה מאד ושמחה להשתתף בפעילויות השונות.(כיוון שז חדש לה)

אך לאחרונה מספרת לי הגננת שהילדה לפעמים ב"עולם שלה" מנותקת לגמרי אך מבחינה קוגניטיבית היא קולטת את כל אשר מתרחש מסביבה גם אם היא מתעסקת בדברים אחרים.וכשצריך לשיר את השיר היא מדקלמת בלי בעיות קולטת בפעם הראשונ ה כשהיא שומעת (היא מאד חכמה ובבית יש לה שפע של משחקים והיא סקרנית מאד,תמיד היתה מפותחת מאד לגילהודיברה מוקדם וידעה מספרים ואותיות כבר בגיל שנה ו 9 ועוד ..).כמו כן במפגש יומולדת לאחרונה היא החליטה שהיא רוקעת ברגליים כשכולם ישבו וכשהעירו לה היא שרה ללללל עד שהוציאו אותה.
    זה התרחש כשהיו הברכות ביומולדת . כמו כן לאחרונה היא לא רוצה לגן כך היא אומרת בבוקר.

הגננת אומרת שחברתית הכל בסדר וגם קוגניטיבית אבל אולי היא מתנהגת כך כי מפריע לה משהו מבחינה רגשית ואולי בגלל מה שעברה בלול בגן הקודם ועכשיו זה יוצא
    .אני חושבת שאם היתה בעיה בגן הקודם אז היא מיד היתה מופיעה וכי אוליי התחיל להיות לילדה משעמם בגן כיוון שהיא מאד חכמה והמשחקים אולי כבר לא מעניינים כמו בהתחלה.גם כשאנחנו הולכות לחברה אם לרגע משעמם לה ואין לה תעסוקה היא אומרת הביתה הביתה גם כשהיינו בקניון והמשחקים לא עבדו היא אמרה הביתה הביתה.
    מה דעתך?
    האם יש קשר לכך ששמו אותה בלול כשעשתה משהו לא מתאים ועכשיו זה מתפרץ למרות ששוחחה על כך 3 ימים איתי ויותר לא הלכה לשם או שמשעמם לה והיא אבדת עניין ועושה קונצים משיעמום?גם כשאמרנו לה לא לגעת במיחשב היא דווקא נגעה והסתכלה לנו בעיניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית התנהגות?

הוספת תגובה

• התנהגות והסתגלות

מיכל דביר קורן
    11/07/2010

שלום אילנה,
    את מתארת מגוון רב של תגובות של בתך ואנסה להתייחס אליהן, אולם קשה לי להעריך מדברייך את התמונה במלואה, לשם כך נדרשת הערכה מעמיקה יותר, הכוללת מפגש עם בתך.
    ובכל זאת, אני חושבת שקריאותיה 'הביתה הביתה', כמו גם הקושי להעסיק את עצמה, אינו משקף בעית התנהגות אלא קושי בקבלת השינוי: היא רגילה למשחקים הפועלים וברגע שזה לא כך, נלחצת ומבקשת לחזור הביתה, למקום המוכר והבטוח שלה. מבחינת התגובה לאיסור על הנגיעה במחשב, יתכן וזהו עיניין של קבלת גבולות - היא מנסה לבדוק האם תהיו עיקביים ותקיפים איתה באיסור שלכם, וזה נורמלי ומתאים לגיל.
    אני מתקשה לחשוב שהשהות בלול - בהנחה והייתה פעם אחת כזאת - הייתה חוויה קשה כל כך עד שתשפיע על השתלבותה בגן החדש. בהנחה שמדובר בפעוטה מפותחת בהתאם לגילה, ובעלת יכולות תקשורתיות תקינות, סביר שחלק מהסירוב שלה לעקוב אחרי הוראות הגננת קשור בקושי לקבל עדיין את סדר היום המובנה במעון, השונה מזה שהיה לה במשפחתון. אם מדובר במעון שבו מגוון עשיר של גירויים ועפילויות המתאימים לגילה, אין סיבה שתשתעמם שם.
    מעל הכל, אני ממליצה לך לחזור ולהעמיק בשיחה עם הגננת ולהבין ממנה מה מטריד אותה: למה היא מתכוונת כשאומרת "היא בעולם שלה"? על איזהסוג של בעיה רגשית היא חושבת? האם בתך מתעניינת בילדים אחרים ובצוות ויוצרת משחק הדיי ומשותף עימם? האם היא כבר מכירה את הילדים בשמותיהם ומחפשת איתם אינטראקציה?
    אני מקווה שחלק מהדברים יעזרו לך לחשוב ואולי להבין יותר את מה שמטריד אתכם.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו