שנה ןשלושה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שנה ןשלושה חודשים
    מילה
    30/06/2010

שלום יש לי בן , בן שנה ו3 חודשים שלא מבין כאשר אומרים לו "אסור" "לא", אני כבר לא יודעת מה לעשות, אני מדברת עליו והוא מבין הכל חוץ מהמילים האלה, כאשר מכה בשולחן עם חפצים או נותן מכה לילדים, אני אומרת לו אסור והוא לא מבין וצוחק לי בפנים, אני מאד רוצה עצה לא יודעת כבר מה לעשות כדי שיבין אותי, הוא ילד שמבין הכל , ומשחק ומשתף פעולה, אציין שעדיין לא נמצא במסגרת , רק מתחילת ספטמבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שנה ןשלושה חודשים

הוספת תגובה

• ילד שלא מבין "לא"

אילנה וינר-ריבקה
    02/07/2010

יתכן ובנך מבין היטב את המילים "לא" ו"אסור" ועסוק כרגע ב"משחקי דווקא" - תקופה זאת עלולה לעייף את ההורים, אך היא מאד מאד חשובה להתפתחותו של הילד. כך הוא מתחיל להבין מי הוא ומי האחר, בודק עד כמה יכול להשפיע ולהחליט. כדאי בנוסף לה "לא", להרחיק את הילד ממקומות מסוכנים. כדאי להבדיל בין גבולות עקרוניים לגבולות פחות עקרוניים ולתת לילד לבחור ולשלוט במבצים בהם לא מסכן את עצמו ולא את הסביבה.
    תמיד אחרי שאומרים לילד לא, תתנו לו תחליף להתנהגות מקובלת. למשל "אסור להכות את השולחן מזכוכית", "בו נתופף חזק בתוף." ואז תוכלו לתוףף בתוף ובמקומות מקובלים אחרים.
    דבר זה יתן לילד מענה לצורך הפיזי להקיש במקום לגיטימי.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו