בן שנתיים וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים וחצי
    לילי
    03/07/2010

מדבר דיי שוטף ומבדיל בין זמנים, יחיד - רבים, זכר נקבה ואפשר ממש לנהל איתו שיחה, מלבד בעיה אחת, שהוא בוחר לדבר על עצמו בלשון נקבה (אני הולכת, יושבת וכו').

הסברתי לו את ההבדלים וברור לי שהוא מבין, לפעמים כאשר אומר אני הולכת, אני כאילו מתקנת אותו וחוזרת אחריו שיתקן " אתה הו .... " הוא משלים כדי לרצות אותי "הולך". אבל לאחר דקה שוב מדבר בלשון נקבה.

האם זה יחלוף לבד ? האם צריך טיפול ?

אגב, יילך למסגרת לראשונה ב-9/10, אני ואביו גרושים והוא גר איתי ועם אמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• רכישת שפה

מיכל דביר קורן
    18/07/2010

לילי שלום,
    ילדים רוכשים שפה מתוך חיקוי של אחרים בסביבתם, ועל כן התופעה של שיבושי מגדריים נפוצה אצל ילדים שגדלים עם מין אחד בלבד. האם הוא פוגש את אביו באופן סדיר ומבלה אצלו? האם זה גם קורה בנוכחות האב? לעיתים לדפוסים אלו ישנם גם הבטים רגשיים.
    יתכן מאוד והגן יתרום לשיפור העיניין, כחלק מהתרחבות העולם החברתי, הרגשי והקוגניטיבי צפוי גם שיפור בכישורים השפתיים, אולם אם אין שיפור משמעותי עד גיל שלוש מוטב להתייעץ עם קלינאית תקשורת.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו