משמעת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משמעת
    אלונה
    11/07/2010

שלום רב
    ביתי בת שנתיים וחמישה חודשים.מפותחת,חברותית ומקסימה.
    לאחרונה התחלתי לגלות יותר מדי התנגדויות אם בלבוש בבוקר,מקלחת,צחצוח שיניים וכו...
    לציין אנו מתקשים הכי הרבה סביב נושא האכילה כיוון שהילדה לא מכניסה כלום לפה ואני מדברת באובייקטיביות מלאה !!! בגן טוענים כי היא אוכלת יפה.
    היא ניזונה בבית מסימילאק בלבד עם הקימה ועם לכתה לישון צהריים ו/או לילה ללא דרישה לשום מזון !!! מעולם לא "זכינו" לראותה יושבת ואוכלת ארוחה ובמקרה הטוב/רע אני פשוט מאכילה אותה מהידיים.
    הילדה בוגרת לטעמי ואיני רוצה להרוס לה את העצמאות אולם אין דרך לעודד אותה לשבת לאכול כמו ילדה גדולה עם כפית סביב השולחן.בבוקר אינה מסכימה להתלבש ובכלל עושה סימפוזיונים סביב כל תחום.
    לציינולד לה אח קטן כעת בן 4חודשים.
    איני רואה כל קשר שכן היא בד"כ היתה עקשנית רק היה אפשר לרצותה קצת יותר בקלות או לגרום לה לעשות דברים בדרך נינוחה יותר.כמו כן היא אינה מציינת מילולית דבר הקשור לקנאה (אם אנחנו חזיקים אותו או מן הסתם משתמשיםבשידה שלה ובמיטה שלה עבורו) פשוט כלום וההפך.
    היא ניגשת מדי פעם אליו מלטפת ומחייכת אליו כך שאיני יודעת אם ניתן מיד לקשר זאת ללידה.
    אתמול ובטיול שהיינו בו בשבוע שעבר התחלתי לגלות דפוס אלים במקצת - ישבנו לאכול והיא פשוט זרקה את הצלחת התעקשה לקום מהכיסא בכוח ואף הפילה כיסא שהיה לידה

בביקור משפחתי היכתה את הילד שביקרנו אצלו ולא רצתה להתחלק איתו במשחקים שלו!!
    כמו כן אחותו בת השמונה חודשים קיבלה ממנה גם מכה על היד מה שממש הרתיח אותנו ולא ידענו איך לנהוג.
    אנחנו מנסים וחושבים שנותנים תשומת לב מספקת ואולי אף מעבר,מדברים אליה יפה.בקושי מרימים את הקול אבל אנלא רואה שזה עוזר כי סמכות אני לא מרגישה שיש לנו כי היא בכלל לא מקשיבה
    ובכלל,אין לי כוחות לעשות הצגות על מנת שתתלבש,תתקלח,תאכל.עייפתי מזה והחיים מאוד קשים בצורה הזו .קל וחומר ויש תינוק שמן הסתם יגדל לתוך מציאות כזו וזה מאוד מפריע לי
    איני יודעת איך לנהוג וחוששת שהגרוע יותר עוד לפנינו עם גדילתה
    איני רוצה לגדל ילדה חסרת משמעת ומאוד חשובה לי התפתחות תקינה שלה.
    נא עצתכן.
    האם אין זה מאוחר לתקן?
    האם דפוס האישיות לא מעוצב כבר כך שהשינוי יהיה מינורי?
    תודה ויום טוב.

**אגב ניסיתי להקשיב בקול אלו שהציעו "היא תהיה רעבה היא תאכל.." ואולי א"אתם מלחציצם"
    זה לא ממש עבד כי ההתעלמות עוד יותר גדולה מהאוכל אם איני נותנת לה בעצמי תוך סלידה מוחלטת שלה מהמזון -היא יכולה לקחת ביס ממשהו וזהו!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משמעת

הוספת תגובה

• הצבת גבולות לפעוטות III

מיכל דביר קורן
    21/07/2010

שלום אלונה,
    תארת הרבה מוקדי קושי בהתמודדות עם בתך, שאולי לא התחליו עם הצטרפותו של התינוק למשפחה אבל החמירה כעת, הן בגלל שהיא אולי מוטרדת מנוכחותו, והן בגלל שאת פחות פנויה וסבלנית להתמודד איתה, ובעיקר בגלל שהיא נמצאת בסערת גיל השנתיים. בתך בודקת את סף הסבלנות שלך, ואת המידה בה תוכלי להציב לה גבולות להתנהגות בשעה שהיא נלחמת לבסס את עצמאותה, וזהו תהליך התפתחותי טבעי ומותאם לגיל, ואף רצוי. אבל כמובן עשוי להיות מאוד מתיש. נושא האוכל אצלכם נמצא במרכז כיוון שכאן יותר קל לה להיאבק בכם: אתם לא מסוגלים להשאיר אותה "רעבה" ועל כן תעדיפו שהיא תאכל תמ"ל ולא מזון רגיל כפי שהיא בוודאי יכולה, לפי עדות הגן לפחות. כלומר, זה תחום שבו היא החליטה להישאר 'קטנה' ולא לגדול, ואתם ממשיכים לאפשר לה את זה.
    שאלת האם "זה לא מאוחר לתקן" ואני מניחה שהתכוונת לשיוני אצלה... זה בהחלט לא 'מאוחר', אבל היא לא תוכל לעשות את השיוני הזה לבד, ותצטרך גם אתכם לעזרתה. יהיה עליכם להחליט על מה אתם מתעקשים ועל מה לא, לקבוע סדר עדיפויות ולעזור לה להיפרד מכל ההרגלים הינקותיים, ולחוות את העקשנות שלה באופן שמחד שומר על העצמאות והייחודיות שלה, אך מאידך מפחית את הכעסים והמתחים בבית. נדרש שיתוף פעולה והרבה מאמץ מצידכם על מנת להגיע אליה בדרכים יצירתיות אחרות, ועל כן אם אתם מרגישים שאתם לא פנויים לכך או שאין ביכולתכם לחשוב לבד איך לעשות את זה באוויה הקיימת ועם התינוק, מוטב שתפנו לייעוץ ולהכוונה. כדאי לפנות לפני שהמצב מחמיר ולא להתמין עד שהיא "תגדל וזה יעבור"....
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו