מסרבת גמילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסרבת גמילה
    רחלי
    12/07/2010

שלום,
    בתי בת שנתיים וחצי ולפני חודש החלטנו לגמול אותה מחיתולים.
    היא מראה סימנים של מוכנות כבר הרבה זמן ומתענינת בנושא כבר קרוב לשנה. לפני 3 חודשים ניסינו לעבור לתחתונים אבל הגננות אמרו שזה לא עובד והיא כנראה לא מוכנה אז עדיף לחזור לחיתולים ולחכות עוד קצת (בדיעבד נראה לי שזו היתה טעות כי עכשו היא יותר גדולה ועקשנית יותר)
    היום היא כבר חודש עם תחתונים ופשוט לא משתפת פעולה. 2 בעיות:
    1. בבית היא מסכימה לשבת בשירותים כל פעם שאני מבקשת, כמובן עם פרס. אבל היא לא מבקשת לשבת בעצמה! לפני שבוע החלטנו לא להציע לה ולחכות שתבקש בעצמה, ואז היא מודיעה שיש לה אבל מתאפקת המון זמן ופשוט עושה בתחתונים. אא"כ אני נשברת ומזכירה לה על הפרס...
    2. בגן היא מרטיבה כל הזמן, מסרבת לשבת כשהגננות מבקשות/מתחננות, ואף פעם לא מבקשת

אאני די בטוחה שהיא לגמרי שולטת, מסוגלת להתאפק לאורך זמן, אבל לא בלתי מוגבל, ומסרבת לשבת בשירותים מרצון. אני יודעת שגמילה יכולה לקחת הרבה זמן וסבלנות אבל אני מרגישה שהיא כבר שולטת ואנחנו לא מתקדמים משם!

הצעות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסרבת גמילה

הוספת תגובה

• חינוך לניקיון

מיכל דביר קורן
    16/08/2010

שלום רחלי,
    התהליך של גמילה מחיתולים הוא בעצם תהליך של למידה: ההורה צריך ללמד את הילד להשתמש בשירותים באופן קבוע ולקחת אחריות על תוצרי גופו. אבל כדי שזה יקרה, נדרש לימוד, הכולל הרבה מאוד חזרות והסברים, וגם - מה לעשות - הרבה פיספוסים. מעטים הילדים שמקבלים על עצמם מייד ובשמחה את הפרידה מהטיטולים ומוכנים ללא שום מאבק להפסיק את עיסוקיהם על מנת ללכת לשירותים. ועד שזה יקרה אתם אמורים לקחת אותה פיסית, רצוי בזמנים קבועים, ולהודיע לה שעכשיו עושים פיפי. בהדרגה היא תקבל על עצמה את העיניין הזה ותתחיל לבקש בעצמה או פשוט ללכת. אני מניחה שהסירוב קשור הן במאבקי שליטה שהם, כפי שאת עצמך ציינת, מאפיינים כל כך את גילה, והן קשורים ברצון שלה להתמיד בהרגלים הישנים ולא לשנות.
    ולכן כפי שאמרת, עליכם להצטייד בהרבה אורך רוח, הרבה סבלנות והרבה תחתונים להחלפה.
    את מוזמנת לקרוא דיונים קודמים בפורום שלנו בנושא - יש הרבה!
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו