מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת חודש- הנקה לא סדירהסיון13/07/2010
שלום,
התינוקת שלי בת חודש בדיוק. יונקת הנקה מלאה, נולדה במשקל 3.800 והיום שוקלת בערך 4.700.
מאז שהיא נולדה היא אוכלת באופן לא סדיר, אבל נראה לי שהמצב קיצוני יותר מהנורמה. בבקרים היא אוכלת כל שעה, (לפעמים אפילו חצי שעה) הנקות קצרות מאוד. אחה"צ אוכלת הרבה במידה והיא ערה. אם היא ישנה- אחת לשעתיים בערך. בלילות היא אוכלת כל 3 שעות ארוחות גדולות.
לפעמים נראה כי רק השד מרגיע אותה. לעיתים מסכימה לקחת מוצץ ולעיתים לא.
כיוון שאני מניקה באופן בלעדי, המצב קשה לי מאוד ויש לי תחושה שהוא התנהגותי ולא תזונתי. מה ניתן לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ הנקה
מיכל דביר קורן21/07/2010שלום סיון,
כשמדובר בתינוקות צעירים כל כך שרק מסתגלים לחיים החדשים שמחוץ לרחם, קשה לומר שהצורך בהנקה הוא התנהגותי בלבד. השד כיום ממלא עבורה הן הזנה, והן נחמה והרגעה, וזה מאוד מותאם לגילה ולשלב ההתפתחותי שלה. ישנם תינוקות שכבר בגיל הזה מצליחים "לפתוח" פערים גדולים יותר בין הנקה להנקה, ואחרים עדיין לא, חלקם מצליחים להשתמש במוצץ כתחליף ואחרים לא, אבל זה עדיין לא 'בעיה', אלא דרך שלהם להתרגל אל העולם החדש.
יחד עם זאת, יתכן כי את מרגישה עייפה מאוד ומותשת, מתקשה להיות עבורה בכל רגע ורגע ואולי עדיין לא התאוששת בעצמך מהשינוי הפיסיולוגי והנפשי שבהפיכתך לאם. וגם זה מותאם מאוד לשלב ההתפתחותי שלך!!!! לפיכך, אני בעיקר ממליצה לך לא להיות לבד: להיעזר באחרים שיאכילו אותה בחלב שאוב או בתמ"ל דרך בקבוק על מנת שתוכלי קצת להתאוורר ולנוח, לחפש אימהות צעירות שגם הן בתחילת הדרך בגינה או במפגשי אימהות במרכזים קהילתיים שונים ובעיקר נסי לנוח. זה עשוי לקחת זמן.
בהצלחה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)