מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשיי הרדמות של שתי בנותיי...יעל14/07/2010
יש לי שתי בנות אחת בת שנה ושבע והשנייה בת ארבע. העברנו אותן לחדר אחד לפני כחודש וההרדמה קשה מאד. גם לכל אחת בנפרד ההרדמה מעולם לא היתה פשוטה אך עכשיו נהייתה מסובכת עוד יותר.
התהליך לוקח כשעה וזה בלי להכליל זמן סיפור שאורך בין 10 ל-20 דקות.
הקטנה כל חמש דקות מבקשת חיבוק או לכסות את הבובה והגדולה "מעתיקה" וגם מבקשת חיבוקים ומפריעה באמצע עם דיבורים ושאלות. הן לא נותנות לי לצאת מהחדר ואיך שאני יוצאת יש צרחות ובכי שיכולים להגיע להקאה אצל הקטנה. ניסיתי לשיר להן, או להיות בשקט מוחלט או לשים להן מוסיקת רקע, כלום לא מקצר את התהליך. זה נורא מתיש, מה אפשר לעשות? (לא ציינתי שאני עכשיו בחודש שמיני עם בת נוספת , אני לא יודעת אם זה משנה משהו).
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הירדמות II
מיכל דביר קורן31/07/2010שלום יעל,
פעמים רבות בתקופות לחץ וסערה תחומים שהיו מעורערים עוד קודם הופכים להיות למוקד קושי קשה עוד יותר. כלומר, יכולת ההירדמות של בנותייך מעולם לא הייתה טובה במיוחד, וכעת, בתגובה לשינוי, התחום הרגיש הזה הפך לקשה עוד יותר. הן מגיבות לשינוי שבסדרי השינה שבבית, ומגיבות לעייפות הגוברת שלך ולבטנך התופחת. גם אם רק בת הארבע מבינה את המשמעות, הרי ששתיהן מזהות שאת פחות פנויה וסבלנית, יותר עייפה ויתכן כי עצם השינוי בחדרים קשור אף הוא להצטרפות התינוקת הקטנה.
אני חושבת שאם החלטתם שכך ישנו מעתה, הרי שצריך להדיגר את משך ההשכבה ואת 'מהלך הטקס' ולנסות לעמוד בו, גם אם הן מתנגדות, כלומר, אחרי ארוחת ערב, אמבטיה וסיפור, שתיהן נכנסות למיטה, זוכות לחיבוק ונשיקות ואת יוצאת מהחדר. עליהן להבין שהיציאה שלך מוחלטת ושאת חוזרת לחדר רק כדי להחזיר אותן למיטות במידה והן יוצאות. זה עשוי לקחת זמן, או אולי כמה ימים, אבל לבסוף הן ירדמו. דווקא חופשת הקיץ עשויה להקל עלייך כעת כיון שאת בוודאי תהיי מוטרדת פחות אם הן ילכו לישון מאוחר יותר, וזה זמן להתרגלות של כולכן.
במידת האפשר נסי לגייס לעזרתך מבוגר נוסף לזמן הזה בערב כיון שההתחלה יכולה להיות מתישה...
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)