התפתחות רגשית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות רגשית
    רינת
    16/07/2010

שלום, יש לי בת בגיל שנה וחצי. מבחינת דיבור היא מפותחת מאוד לגילה - מנהלת שיחה במשפטים שלמים, שרה שיר באורך מלא לבד ויודעת לבקש מה שהיא רוצה. בחודש האחרון אנחנו - גם אני וגם הגננת, שמנו לב לשינוי בהתנהגות. עד עכשיו יכולתי לשים אותה בגן בלי שהיה לה אכפת אם הלכתי או לא. לאחרונה היא בוכה כשאני הולכת ובגן רוצה כל הזמן שיהיו לידה או שירימו אותה. היא לא מאפשרת לגננת להקריא סיפור - רק צורחת ללא הפסקה ומנסה לשלוט בסביבה. גם כשיש ימי הולדת בגן היא רק בוכה. אם עד עכשיו היא הייתה נכנסת לחדרה לבד ומשחקת בצעצועים אז היום היא מבקשת שאהיה על ידה. גם כשאני קרובה אליה היא קוראת לי "אמא בואי". הגננת טוענת שמביחנה רגשית היא נהיתה תלותית ולא מפותחת. אני רוצה לציין שהיא הבכורה ושאני כרגע בהריון מתקדם. השאלה שלי היא כיצד לנהות איתה כדי לשנות את המצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות רגשית

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

רינת
    19/07/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה, ומחכה לתשובה

רינת
    22/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגה בהתנהגות

מיכל דביר קורן
    26/08/2010

שלום רינת,
    הצורך של בתך בקרבה מוגברת אליך או בהגברת השליטה על הסביבה לא משקף 'התנהגות תלותית ולא מפותחת', אלא משקף תגובה שלה למצב חדש איתו היא אמורה להתמודד. בתך מרגישה בשינוי הקרב: בבטן שלך שהולכת ותופסת מקום, בעייפות שלך, בהכנות ואולי גם בחוסר הסבלנות כלפי ההתנהגות שלה (שדווקא מאוד מתאימה לגיל). כל אלו לא עושים אותה ל'פחות-מפותחת' אלא מדגישים את העירנות הרבה שלה ואת רגישותה. הצורך המוגבר בשליטה אופייני לתקופות בהן ילדים חרדים ומתוחים יותר - הם מנסים לקבוע ולהחליט איפה שניתן.
    אני ממליצה לדבר עם בתך ולעזור לה להבין מה קורה לה, לעזור לה להתכונן לקראת התקופה המורכבת עומדת בפנייה, אז התגובות עשויות להחריף עוד יותר. תוכלי לומר לה משהו כמו: "את רוצה להיות הרבה עם אימא כי את מרגישה שאימא עסוקה" או "את דואגת שכשהתינוקת תיוולד לאימא יהיה פחות זמן לשחק איתך". כמובן שבמקביל חשוב מאוד להגביל את התנהגותה במקרים שצריך: היא לא תוכל לקבוע האם הגננת תקריא סיפור או לא, ויש להיות מאוד ברורים בעיניין הזה.
    ככול שתעשו הכנה טובה יותר עכשיו, כך יהיה לה קל יותר להתמודד עם הלידה הקרובה.
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו