תאומים בני 3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאומים בני 3
    gb
    19/07/2010

שלום רב.
    אני אמא לתאומים בן ובת בני 3.
    הבן מאד קשור לאביו, מאד רכושני כלפיו, ובמידה מסויימת גם תלותי (בוכה כל פעם שהאב הולך, בוכה מאחורי הדלת כשהאב מתקלח או בשירותים וכו').
    בכל פעם שהאב מפנה יותר תשומת לב כלפי האחות התאומה (מוציא אותה מהאוטו, מהאמבטיה, מלביש אותה וכו'), הבן מאד כועס, בוכה וצורח ומפנה את כעסיו כלפי:
    הוא לא מוכן שאני אקח אותו, אלביש אותו וכו'. כמו כן הוא משתמש במשפטים כגון: אני לא אוהב אותך אמא כי את בת, אני רוצה רק את אבא.
    חשוב לציין שכשהאבא אינו נמצא, הקשר ביני לבין בני הוא מצויין.
    מה עושים?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאומים בני 3

הוספת תגובה

• קואליציות במשפחה

מיכל דביר קורן
    22/08/2010

שלום gb,
    תמונת המצב שאת מתארת מתאימה מאוד לשלב ההתפתחותי של ילדייך: שניהם בונים את זהותם המגדרית ומתחילים להזדהות עם ההורה בן אותו המין. מכיון שהיחסים ביניכם טובים, בנך 'מרשה לעצמו' להביע את העדפותיו ולומר לך - בלי חשש שתכעסי עליו או תפסיקי לאהוב אותו - שהוא מעדיף את אבא שלו. מותר לו להעדיף את אביו, אבל הוא לא יכול לקבוע מי מכם יטפל בו (מקלחת, לבוש וכו') אלא אתם קובעים זאת, ובוודאי שלא יקבע האם אביו יטפל גם באחותו. כדאי לומר לו שגם אבא אוהב אותו מאוד, אבל אבא אוהב גם את אחותו באותה מידה, וכך גם אימא, ושניכם יכולים להנות ממנו יחדיו. בנוסף, מומלץ מאוד לייצור הזדמנויות בהם כל אחד מכם יבלה זמן-נפרד עם הילדים לסירוגין, זמן פרטי רק של כל אחד מהם עם ההורה: זה חשוב בכל משפחה בה ילדים קרובי-גיל, ובוודאי עם תאומים. אם בנך ידע למשל שביום שני הוא הולך לחוג התעמלות עם אבא אבל בימי חמישי יש לו זמן רק עם אימא (ולהיפך), הרי שזה עשוי להקנות לו 'רגיעה' מסוימת.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו