שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דנה
    30/07/2010

שלום,
    הבת שלי בת 1.5. תמיד היא היתה ילדה פחדנית מהרגיל, תמיד רצה אלינו בבהלה כשיש איזשוהו רעש שמרתיע אותה.

בשבוע האחרון שמנו לב כי הילדה מפחדת יותר מן הרגיל. זה בא לידי ביטוי בסיטואציות יותר תכופות של פחד מדברים שהפחידו אותה בעבר. לדוגמא אם פעם היינו נתקלים בסיטואציה של פחד אחת ליום - יומיים ואפילו יותר, עכשיו כמה פעמים ביום.

היא נמצאית בגן עם מצלמות- עדיין אי אפשר לדעת, לא עברה שינוי כלשהו לאחרונה.

כמו כן, אני בוחנת את ההתנהגות שלה, וראיתי 3 סיטואציות שהפחידו אותה שלא ראיתי בעבר.
    שהיינו בבית זר ושמתי נעליים, שעלינו לחצר לכיוון הבית ואני התקדמתי קדימה, וכשהיא נכנסה למטבח לב של זרים , מיד חזרה אלינו לסלון.

לאחרונה היא מתעוררת בלילות,לא כל לילה, אני לוקחת אותה איתנו, אבל היא ממשיכה להתנועע במשך שעתיים במיטה עד שהיא נרדמת.

האם יש זה יכול להצביע על עניין מסוים / בעיה

זה התחיל מפעם אחת שצעקתי עליה..
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בת 1,5 ש'

אילנה וינר-ריבקה
    06/08/2010

אמא שלום רב

ישנם תינוקות רגישים יותר לשינויים, מעברים, סיטואציות/ אנשים זרים. התופעה הינה מולדת ונורמלית ולעיתים מלווה ברגישויות אחרות, כגון סוגי מגע שונים, מרכמי אוכל ספציפים, תנועות מסוימות.
    בנוסף, סביב גיל שנה וחצי הילד נמצא בשיא "חרדת הזרים/ נטישה" (דבר שהתחיל סביב גיל 8 חודשים). בתקופה זאת הילדים רגישים יותר לפרידות מההורים (שינה בהחלט הינה סוג של פרידה - גם באותה מיטה) ולמקומות / אנשים זרים ישנה נטיה של הילדים להגיב בחשש, פחד ועצבים.
    לא מדובר בבעיה, אלא בתהליך נורמטיבית מההתפתחות. לכן, אין מה לדאג, תתמכו בילדה עם חיבוקים ו"שיקופים", כלומר, דברו אליה את רגשותיה "חמודה, אתפחדת כי חשבת שאימא הולכת. אימא לא הולכת לשום מקום". כדאי גם להכין אותה לפרידות הקטנות של היומיום "אימא הולכת לשירותים וכבר חוזרת", "אבא הולך לעבודה ויחזור בסוף היום". גם אם הילדה לא תבין כל מילה, היא בטוח תקלוט את הכוונה וסיכוי גדול יותר שתכין את עצמה לפרידה בצורה טובה יותר. כדאי להמנע משאלות כגון "למה את בוכה?" "מה קרה?", בגילה, שאלות אלו עלולות לבלבל אותה ולהוסיף ללחץ שהיא כבר מרגישה כשבוכה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו