שאלות לקראת לידה שנייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לקראת לידה שנייה
    יעל
    30/07/2010

שלום,
    אני לפני לידה שנייה, בני "הגדול" בן 3.5. ישנם כמה נושאים שאני מתלבטת לגביהם ואשמח לשמוע דעה:
    1. קנינו מתנה יחד עם בני לתינוקת לפי בחירתו (שמלות כי זו בת...), וקנינו בשמה מנה עבורו, משהו שאנחנו יודעים שישמח אותו. האם כדאי לעשות את החלפת המתנות כבר בפגישה הראשונה בבית החולים או בבית כאשר נביא אותה הביתה?
    2. כיצד לעשות את הבאתה הביתה של הקטנה, בדר"כ השחרור מביה"ח הוא בשעות הצהרים כאשר הוא בגן- האם להשאיר אותו באותו היום ולצרף אותו להבאתה הביתה, או להביא אותה הביתה בלעדיו- מצד אחד אם יהי שותף הוא יוכל לעשות לה סיור ויהיה חלק מקבלתה לביתו ולא יהיה מצב שהוא חוזר הביתה ופתאום היא כבר שם, מצד שני אולי זה ישבש לו מדי את השגרה ועבורנו עם כל ההתארגנות בבית החולים ובבית זה יותר קשה...
    3. שמעתי על רעיון לאפות עוגה וכאשר מביאים את התינוקת הביתה חוגגים לה יחד יומולדת- אני מתלבטת האם זה נראה לי...
    אם יש עוד רעיונות סביב הנושא, אשמח לשמוע.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לקראת לידה שנייה

הוספת תגובה

• לידת אחות

אילנה וינר-ריבקה
    06/08/2010

לפי תיאורך ניראה כי את לא זקוקה כל כך לרעיונות, רעיונות כדאי לקבל מאימהות שילדו את הילד השני והכינו את הגדול.
    נשמע יותר שאת מודאגת לגבי תגובות הילד הגדול שלך (מה לעשות, מתי שהוא הם גדלים...) ומחפשת דרכים כיצד להקל עליו, להפחית את הסבל שלו.
    ילדים בכורים מקבלים את האחים החדשים שלהם בלי שהזמינו אותו. ההורים "עושים אותם" לפעמים במחשבה שכדאי שלגדול יהיה אח, אך הבכור, מה לעשות, לא רק ישמח. הוא גם יסבול. וזה כי הוא יאבד לתמיד את מקומו כילד יחיד.
    כדאי מאד שההורים יהיו רגישים לתגובותיו ולרגשותיו, יותר מלעסוק בדברים קונקרטים שיקלו עליו. אי אפשר לדעת כיצד כל ילד ירגיש ואיך יגיב. לרוב הילדים הבכורים בשבועות הראשונים מתרגשים ומבולבלים ומרגישים רגשות מנוגדים (שמחה, עצב, כעס, פחדים, התרגשות, גאווה, קינאה ועוד).
    אני ממליצה שתכינו את הילד לקראת הלידה, תסביו לו דברים קונקרטים שיקרו בימים הקרובים לאחר הלידה, מי יטפל בו, איפה הוא ישן, אצל מי, מה המתנה שהוא יביא לאחותו ומתי (ואין חוקים כאן מה אכי נכון).
    ואז תגיבו לבהתאם לתגובותיו הן בלתי צפויות תמיד!
    בברכה ושיהיה במזל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו