מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצבנות ואולי כעס...אור*08/08/2010
בתי בת שנה ושלושה חודשים.
ילדה מאוד חיובית ולא שובבה, פעילה, חכמה לגילה ונינוחה מאוד.
הבעייה מתחילה לפעמים אפשר לומר לעיתים קרובות, כאשר אני נותנת לה צעצוע - אם זה דלי עם צורות שצריך להכניס, או כאשר אני נותנת לה ספר לעיין בו... במהלך המשחק בחפץ (או הצעצועים או הספרים), היא מתחילה להתעצבן מאוד במקרה של הדלי עם הצורות כמובן כאשר היא לא מצליחה להכניס את הצורות - אני כמובן מראה לה ומכוונת אותה אבל הכעס שלה לא נעלם והיא נעשית עצבנית. במקרה של הספר, ישנם דפים שצריך לפתוח נגיד משהו שמתחבא מתחת לדף וכאשר היא לא מצליחה אזי היא גם מתעצבנת, אני מייד מכוונת אותה איך לפתוח ואיך לעשות... אבל זה לא עובר והכעס והעצבנות נישנים בכל משחק שלה כאשר משהו לא מצליח לה.
אני קצת מודאגת, האם זה שלב בהתפתחות שלה? האם כעס תסכול ועצבנות בגיל הזה ידועים? איך אני אמורה להתנהג אלייה ומה לעשות כאשר היא כועסת ומתעצבנת? אני לא רוצה להחמיר את המצב חלילה , אך אני רוצה "לדכא" כמה שניתן...
חוץ מזה היא מבינה הכל, כל מה שאני אומרת לה, אנו משחקים ביחד בכדור, היא אוכלת יפה, ישנה יפה וממש מקסימה.
היא הולכת לגן בספטמבר ובבית יש לה אח בן 13 שכל הזמן משחק איתה והיא מאוד אוהבת אותו.
אודה לעצות ולמענה בהקדם.
תודה רבה רבה אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אור*11/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב...אפשר מענה
אור*17/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין מענה, יש אפשרות לענות לי?
אור*23/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתן לענות לי על השאלה? בתודה מראש!
אור*07/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדים בגיל הזה מתוסכלים כשלא מצליח
יואל משרנובי12/09/2010שלום יקירה,
לא לדאוג, כך גם קרה אצלינו לפני שנה,
משחקים מהסוג שציינת קצת קשים לגיל הזה,
תשמרי אותם במגירה בצד לעוד חצי שנה,
בינתיים תשמחי אותה במשחקים שיותר קלים עבורה,
כמו לשחק בכדור,
לשחק בגינה עם כף ודלי
לרכב על בימבה ,
להשתעשע עם בלונים ,
בובות ,דובונים.
הרכבות צורות וגם פאזלים היא עוד תלמד להרכיב בהנאה ,
לקראת גיל שנתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יואל ושתהייה לכם שנה טובה!!
אור*13/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצבנות ואולי כעס
פנינה ליבר13/09/2010מהתאור שלך עולה שילדתך משחקת יפה עם אחיה ועם הסובבים אותה. ילדה נינוחה ופעילה, . אכן ילד בגיל זה, וגם מבוגר אגב, כשאינו מצליח במשחק כלשהו הוא מרגיש מתוסכל ומביע את תיסכולו בעצבנות וזה כי אינה מסוגלת לבטא את הקושי באופן מילולי כי אין לה עדין שפה. אני מציעה שתציעי לה כל פעם משחק , ואם היא מתעצבנת, תניחי למשחק הזה, תעברי למשחק אחר, בלי לחץ ואחרי תקופה שובי למשחק הקודם. לא ברור לי למה התכוונת שאתרוצה "לדכא" כמה שניתן..." .
אור, ילדתך הולכת לגן בספטמבר, גם מסגרת זו עשויה להפגיש אותה עם משחק מסוגים שונים, ועם התמודויות שונות. בשלב זה אין מקום לדאגה.
שנה טובה
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)