מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה עזרההילי10/08/2010
שלום
אני אמא לילד בן 3.5 הוא מאוד חכם ושובב
הוא נפגש עם חברים אחר הצהריים ויש לנו קצת בעיות אם זה אם הוא נפגש עם חבר אחד הכל טוב הוא משחק איתו יפה , הבעיה מתחילה כשזה מתחיל להיות שלישיה שני הילדים האחרים מתאחדים נגדו מציקים לו ואפילו לפעמים מרביצים לו הוא מיצדו בא להתבכיין והגיד לי שמציקים לו
אני לוקחת את זה מאוד קשה אבל אני לא מראה לו אני אומרת לו או להתעלם או להחזיר ופשוט להתמודד
לפעמים האמהות האחרות מעירות לילדים שלהם ואני לא יודעתאם זה נכון
מה לעשות? אני מפחדת שזה יתפתח לבעיה חברתית כשיהיה גדול יותר
איך אני צריכה לנהוג בכדי שזה לא יהיה קטסטרופלי
דרך אגב החברים הם ילדים מהגן שהוא מכיר כבר שנתיים
בגן הגננת אומרת שהוא אהוב ומשחק יפה עם כולם
אשמח לתשובה מהירה לפני תחילת הלימודים הוא עובר לגן חדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח מאוד אם משהו יענה לי
הילי16/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אשמח אם תעזרו לי
הילי17/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים חברתיים בגיל הגן
מיכל דביר קורן27/09/2010הילי שלום,
העובדה כי בנך מסוגל לשחק יפה עם חבר אחד משקפת כי אין מדובר בבעיה חברתית שמקשה עליו להתערות בגן, ולראייה דברי הגננת: היא מתרשמת שהוא אהוב ומשחק עם הרבה חברים. לא לכל הילדים נוח בשלישיה: מה שעובד היטב ב'אחד-על-אחד', לא עובד אותו דבר בשלישיה. זה נכון גם לגבי יחסים של מבוגרים (למשל, האם את מעדיפה 'חבורות' או דווקא יחסים עם חברה אחת?) אני מניחה שבמפגש עם ילדים נוספים, פחות מזה שהם מתאחדים נגדו, הוא מרגיש מאויים, חושש ממעמדו, ומייד נכנס לעמדה הגנתית שגורמת לאחרים לתקוף. ברגעים האלה כדאי לתווך עבורו ולעזור לו להבין את הסיטואציה כפי שהיא, ללא פרשנויות מיותרות (למשל, "עכשיו איתי ורוני רצו לשחק בכדור ואתה דווקא רצית להמשיך לבנות בקוביות"), וכמובן להתערב בשעה שרמת התוקפנות עולה: בשום סיטואציה חברתית ילדים לא אמורים לספוג אלימות.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)