מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בתי בת 5 חודשים רגועה רק איתיתמר19/08/2010
שלום, אני די מתוסכלת, יש לי תינוקת בת 5 חודשים כמעט, ראשונה שלנו ואני לא מצליחה לעשות כלום במהלך היום, למעט הזמן שהיא ישנה כמובן, היא כל הזמן צריכה שאהיה לידה ואשעשע אותה, אפילו רק לשבת לידה לא מספיק, אני לא יכולה לתת אותה לאמא שלי או חמותי וכו ליותר משתי שניות כי אז היא מצליחה לצרוח ביומיים האחרונים אפילו עם בעלי היא כבר לא שקטה, אני ממש כבולה אליה,מה עושים?בנוסף עוד חודש אני נוסעת לחופשה בת 4 ימים ובעלי נשאר איתה לבד, אני מפחדת שיהיה לה טראומה וממש קשה לי עם זה. מה לעשות?אפשר לחנך בגיל הזה לקצת עצמאות או שהיא עדיין קטנה?תודה רבה על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה לחופשה
מיכל דביר קורן27/09/2010שלום תמר,
ההזדקקות של בתך לנוכחות הקרובה שלך בגילה הצעיר היא לא 'מניפולציה', היא כנראה באמת זקוקה לך כיון שמרגישה פחות בטוחה עם אחרים ממגוון סיבות, ביניהן אולי העיקרית שהיא עדיין לא רגילה להיות עם אחרים ולסמוך עליהם שהם יענו לצורכייה טוב כמוך. מכיוון שאת חייבת זמני מנוחה על מנת לאגור כוחות - בין אם קצרים ובין אם מדובר בנסיעה קצרה, הרי שלא נותר לך אלא להשאירה עם אחרים שאת סומכת עליהם ופשוט לאפשר לה להתמודד ולהתרגל, גם אם בהתחלה יהיה העיניין כרוך בבכי. מוטב למצוא את האדם הסבלני מכולם (מוטב כמובן שיהיה זה אביה, אולם אם הוא לא מרגיש עימה בנוח אז אולי זה פחות מומלץ), לשתף אותו בפרטי-פרטים של שגרת היום שלכן: זמני האכלה, המקום בו אוכלים, טמפ', דרכי הרגעה ושינה,] צעצועים מועדפים, ועוד, ואחרי כמה ימי חפיפה כאלה פשוט להיפרד ממנה ולצאת. תחילה לזמן קצר, ובהדרגה לזמנים ארוכים יותר. חשוב מאוד לעשות תוכנית למידה כזאת לפני הנסיעה הממושכת שלך.
חשוב להבין: אין מדובר בחינוך לעצמאות, כיון שתינוקת בגילה לא אמורה להיות עצמאית אלא אמורה לזכות למקסימום תשומת הלב והזמינות האפשרית ממבוגר מסור ואוהב, אולם זה לא מוכרח להיות רק את.
נסיעה טובה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)