מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעה מוזרה עם בן שנה וחצימו04/09/2010
בן שנה וחצי מרביץ נושך זורק חפצים גם מסוכנים וכשמנסים להבהיר לו שאסור, ניסינו בכל דרך אפשרית -תקיפות ונחישות שקטה פשוט לעצור אותו , לחלופין - כעס, - לחלופין צעקות (שאתה חוטף שלט של טלוויזיה או טלפון אל חוטי בראש זה כואב) ,הילד מתגלגל מצחוק כאילו משתעשעים איתו וממשיך לזרוק - לנשוך וכו' אני לא בטוח שהוא מבין שאסור וכך לא מצליחים להציב לו גבולות , אשתי לעומת זאת חושבת שהוא מבין וזאת הדרך שלו "לצאת" מהמבוכה של העמדת הגבול..
אם הייתי שומע את הסיפור של עצמי מהצד מאדם אחר הייתי עונה לו שאין מצב ובכל מקרה לא קשה להבהיר לילד בן שנה וחצי שאסור או שכועסים על מעשיו או להבהיר לו שהמעשה שעשה אסור לעשותו, אבל הנה אני נמצא בסיטואציה וחסר אונים מנסים להיות תקיפים ושוב פעם הא לוקח את אותו חפץ או מנסה לקחת תוך שאנחנו מונעים ממנו פיזית ומנסה או שזורק תוך שהוא מתגלגל מצחוק
דרך אגב מסך הLCD בסלון כבר שבק חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחצי
פנינה ליבר06/09/2010בשאלתכם לא ציינתם כמה זמן נמשכת התנהגותו "המוזרה" של בנכם. על כל פם לעיתים ילד בן שנה חצי , יכולת הביטוי שלו מצומצמת, הוא מנסה לאמר משהו להוריו והם אינם מבינים אותו. במצבים אלה, לעיתים, הוא יבטא תיסכול דרך נשיכה וזריקת חפצים . תפקידכם כהורים אכן להציב גבול בתקיפות ובנחישות. לא ציינתם אם התנהגות זו נמשכת בכל סביבה, גם לידכם וגם ליד אחרים. בכל אופן , אל תוותרו, תעמדו על כך שזו התנהגות שאינה מקובלת, אל תהנו מהצחוק המתגלגל משום שבכך אתם עלולים לחזק את ההתנהגות הזו. לעומת זאת חזקו כל התנהגות אחרת שאינה אלימות או נשיכה.
יעם זה, מאחר והילד כנראה מנסה לאמר לכם דבר מה, נסו למצוא את מקור התיסכול.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)