קשיי הסתגלות לגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי הסתגלות לגן
    דינה
    06/09/2010

שלום רב!

בני בן 1.8, נכנס בתחילת החודש לראשונה לגן. עד כה היה איתי בבית, לא שהה באף מסגרת, לא עם מטפלת/סבתא. הכניסה לגן מלווה בהמון בכי, היסטריה. אנחנו השארנו אותו עד כה למספר שעות בלבד בכל יום, ורוב הזמן הזה הוא בוכה או מבלה על הידיים אצל אחת המטפלות. לא שותה, לא אוכל, לא מתעניין בשום דבר. מאז שנכנס לגן, גם התנהגותו בבית השתנתה באופן קיצוני. הוא לא מאפשר לי ולבעלי לעזוב אותו אפילו לרגע, גם אם זה בתוך הבית, מסרב להירדם במיטתו ודורש להירדם ולהמשיך לישון אצלינו במיטה. יש לציין, כי עד כה לעולם לא ישן איתנו במיטה, נרדם באופן עצמאי במיטתו וישן לילות שלמים, רצוף, ללא בעיות מיוחדות. כעת מתעורר לעיתים קרובות, תוך בכי ולא רוצה להירדם לבד. גם באופן כללי הוא עצבני יותר, צועק, מרים את הקול אם אין ברצונו לעשות משהו שמבקשים ממנו.
    אני מבינה שאלה בעיות הנובעות מקשיי הסתגלות, אך אני מאוד חוששת שבעיות השינה שהחלו להתפתח יהפכו לתבנית קבועה. אני מצד אחד רוצה לרכך את חרדותיו ולכן מאפשרת להיות איתנו, לישון איתנו, מצד שני, הוא הופך את זה להרגל קבוע. מה שברצוני לדעת, האם בעיות אלה מצריכות טיפול מיוחד? מקצועי? האם להמשיך עם ההסתגלות לגן, למרות שברור כי התהליך משפיע לרעה על התנהגותו?
    סליחה על האורך, זה נושא שמאוד מדאיג אותי.
    תודה רבה ויום טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיי הסתגלות לגן

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן

פנינה ליבר
    06/09/2010

חלפו 5 ימים מאז שבנך החל ללכת לראשונה לגן. אכן מדובר בתהליך הסתגלות למסגרת שונה מזו שהיה רגיל אליה, ולמעשה רק אותה הכיר, את אמא. לכן תגובתו תואמת. הוא כביכול מביע מחאה על השינוי. אני מציעה להרגע ולהרגיע. אני מציעה שתמשיכו את כל ההתנהלות בבית כמו שהייתה , כלומר נסו לחזור ולהרדים אותו במיטתו כשאתם מצויים סביבו. אפשרו לו סביבה בטוחה ומוכרת לפחות כל עוד נמצא בבית איתכם. תגובתו מאוד אופינית ולכן תנו לו ולכם להסתגל לשינוי.
    שנה טובה והסתגלות קלה לגן החדש.
    פנינה ליבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו