מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משרה מלאה לאמאאורית15/09/2010
שלום רב,
יש לי שני ילדים בני ארבע ושנה וחצי. לאחרונה החלטתי לחזור למעגל העבודה ואני מאוד מתלבטת להיענות למישרות בהן הילדים צריכים לשהות עד שעה חמש בגן.
עשיתי הפסקה ארוכה בה לא עבדתי לטובת הילדים, וכיום אני כבר לא יכולה להישאר בבית. אני מנסה להבין אם יכול להשפיע לרעה השהות הארוכה בגן בה גם לא רואים את אמא, או להתפשר ולחפש משרות פחות טובות במשרה חלקית. אני כרגע מנסה לראות את טובת הילדים בלבד, מה גם שההסתגלות לגן אצל בני הקטן עוד לא התייצבה.
מצד שני, אני כל הזמן שומעת מסביבי: "מה עושות כל האימהות??הילדים מתרגלים"
האם זה אכן כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משרה מלאה לאמא - תגובה
מיכל דביר קורן05/10/2010אורית שלום,
הנושא שאת מעלה הינו דיון קשה ומורכב אצל מרבית האימהות. במדינת ישראל, בה התמיכה באימהות עובדת היא מינימלית וההזדקקות לשתי משכורות היא כמעט הכרח, קשה מאוד לאימהות למצוא את הדרך לשלב בין גידול הילדים לבין יציאה לעבודה. לא סתם מקובל יותר ויותר הביטוי 'אימהות אובדות'...... מעט מאוד אימהות מרוצות לגמריי מהבחירה שעשו: בין אם בחרו במשרה תובענית בה הילדים במסגרות עד חמש או יותר, ובין אם בחרו להישאר בבית, לרוב קיימת תחושה של החמצה.
לפיכך, מדובר בבחירה מאוד אישית, שקשורה לחוויותיה של כל אם, למערכת התמיכה הקיימת (בן זוג שלוקח על עצמו גם כן את עבודות הבית ואת הטיפול בילדים, סבתא או מטפלת במידת הצורך) ולכנות שלך כלפי עצמך. לאחר שנים בהן לא עבדת מחוץ לבית, ישנה תרומה אישית גדולה מעצם היציאה לעבודה: האפשרות לעשות משהו משמעותי, לפגוש מבוגרים אחרים וכמובן להשתכר. גם הילדים יתרמו כשיזכו לאם שהתגעגעה אליהם במהלך היום וחוזרת מהעבודה עם כוחות מחודשים. אך יתכן ותוכלי למצוא את כל אלו במשרה מעט פחות תובענית, או לפחות כזו שתוכלי בה לחלק את השבוע בין ימים מעט יותר ארוכים לעומת ימים קצרים בה תרגישי שאת נמצאת עם הילדים יותר ומספיקה להנות איתם.
מקצועית עלי לומר שלך כי למרות שהמסגרות האלה מאוד רווחות בארץ (והילדים אכן "מתרגלים"), אני חושבת שעבור ילדים צעירים לשהות ממושכת במסגרת חוץ-ביתית יש מחיר, ולא את כל ה'מחירים' אנחנו מבינים כעת...
בהצלחה בכל אשר תבחרי,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)