מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 3סומא01/10/2010
שלום
אני אמא לשני ילדים הגדול בן 3 והקן בן 10ח'... הבעיה עם הילד הגדול שכל הזמן יש איתו קשיים.. מהלידה קשה איתו בהתחלה היינן עם ההנקה והשינה..עכשו עם האכילה וגם הבעיה העקרונית היא משמעת.. הוא ילד שכל הזמן שהוא בבית הוא בוכה/מתבכיין.. "בגן הוא מתנהג יפה". בכל מקום שהוא נמצא איתנו המצב קריטי.. מתחילת שנה הלימודית הוא כל לילה מתעורר עם פיפי בתחתונים או קם בבוקר רטוב..ולפעמים גם בשעות היום הוא מפספס.. היום אמר שהוא נכנס לעשות קקי בד"כ הוא נכנס לשירותים וכשמסיים הוא קורא לי..אמר לי אני נכנס לשירותים ואחרי כמה דק' קרא לי וראיתי שהוא עשה בתחתונים, גם הוא הייה עסוק בצעועים לקח אותם איתו לשירותים וקנראה בגלל כך הוא עשה בתחתונים.. למרות שנגמל לפני שנה, והיה מתעורר נקי בכל בוקר וקם בלילה לעשות פיפי..
היום גם צייר לי על הקירים בבית דבר שלא עשה קודם.. וגם נותן מכות לאחיו בזמן האחרון..למרות שקבלת האח החדש עברה בשלום וללא בעיות.. יש לציין שלא עבר אירועים חדשים הוא באותו גן שהיה בשנה שעברה..
יש להוסיף שאבא שלו צועק הרבה בבית..ומתחיל לריב איתי על שטויות מול העיניים של הילדים..הדבר הזה לא חדש..זה האופי שלו שאני לא מצליחה לשנות..
איך עלי להגיב לילד על כל ההתנהגויות שלו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3
פנינה ליבר03/10/2010סומא שלום רב
התגובה של בנך ה"גדול" הינה תגובה מאוד שכיחה. פעמים אנחנו עדים לנסיגה בהתנהגות של האח הגדול סמוך להולדת אח. הנסיגה מתבטאת באותם תחומים, ובאותם זמנים ,כמו זמן ההנקה שבו הילד מאותת גם אני רוצה אותכם, ההורים. מבחינתו אם יחזור ויהיה תינוק אולי יזכה להתיחסות המיוחדת, בעיניו שזוכה אחיו. ולכן כל עניין הרגרסיה להרטבה, הנזקקות אליך בזמן הנקה הם בדיוק התגובה שלו להולדת אחיו. לגבי ההתנהלות בבית, הצעקות בינם ובין בן זוגך, אם נראה לך שזה מוגזם, וכך את מתארת את זה. אני מציעה לשוחח עם בעלך, ואם לא עוזר לפנות ליעוץ.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
נשואה03/10/2010אז איך עלי לענות להתהגויות האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)