קנאה של ילדה בת 5 וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנאה של ילדה בת 5 וחצי
    עדי
    02/10/2010

שלום רב,
    יש לי שני ילדים, הבכורה בת 5 וחצי והקטן בן שנתיים וחמישה חודשים. לציין, נכנסנו לדירה חדשה בעיר שהילדים די מכירים למרות שלא גרנו כאן עד לפני כחצי שנה. הבן בשלבי גמילה ראשוניים. הבעיה היא עם ביתנו הבכורה, ילדה עם לב זהב רק שהקנאה הורסת את כל ההתנהגות שלה, קנאה כלפי אחיה וכן כלפי כל חברה שמגיעה. לאחרונה, יש עימה כל הזמן ויכוחים וכעסים. היא בוכה הרבה ואומרת הרבה-מה עשיתי לכם, לא עשיתי כלום, אתם לא רוצים אותי.....הלב שלי נקרע ואני שואלת....מה אני לא עושה נכון, הרי לבסוף זה ההורה שאחראי להתנהגות הילד....הילדה הזו מקבלת כמות גדולה מאוד של אהבה, חיבוקים, נשיקות. הכי מרגיז זו היללנות הזו שבדיבור שלה.....הכל ביללות. ניסיתי לא להתייחס אך זה לא עזר.
    האם יש לכן/ם עצה בישבילי...
    תודה רבה מראש....
    עדי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנאה של ילדה בת 5 וחצי

הוספת תגובה

• קנאה של ילדה בת 5 וחצי - תגובה

ליליה טאוויל טפלר
    05/10/2010

הקדישו זמן אישי לכל אחד מהילדים, באופן שיגרתי. בזמן האישי הזה תמצאי פעילות שאת יכולה להבטיח הנאה משותפת, ללא ביקורת ודרישות, פרגני לה . ברקע- חשוב להיות מודעת לסביבה בה את גדלת, האם לך היו אחים ואחיות, ואיך היתה מערכת היחסים בינכם ושל ההורים עם כל אחד מכם. עיבוד של ריגשות הקינאה שלנו בילדות, שיתכן שעדיין מקננים בנו, מאפשר להכיל את הקנאה של ילדינו ולא לצאת מהכלים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו