מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה דחוף ייעוץ-בת 3.5 במצוקהוואלה האחת04/10/2010
שלום רב, אבקש ייעוץ מקצועי בדחיפות, יש לי ילדה בת 3.5 וילדה בת 9 חודשים, הגדולה קיבלה המון חום ואהבה, לא פינוק! חונכה לגבולות, קיבלה ומקבלת אמפטיה, אהבה ואכן היא ילדה נוחה וממושמעת, ילדה שניכר כי טוב לה, לפני 9 חו' נולדה לה אחת השתדלנו ועדיין להקל ככל הניתן את הצטרפות האחות לחייה, היא מקבלת הרבה הטבות היות והיא הגדולה, אני נותנת לה לפחות 10,20 חיזוקים ביום ומדברת איתה על אהבתי אותה ועל כמה היא מיוחדת וכמה אני מאושרת שיש לי אותה וכו' וכו' ואני ב"ה זוכה לפידבק, ברור שהתינוקת שגדלה כמובן תופסת מקום אף כי אנו משתדלים שלא יהיה על חשבונה.
עניין נוסף וכבר אגיע לבעיה, היא נכנסה לגן חדש כאשר הייתה עד עתה במעון שקיבלה בו המון חום ואהבה והייתה לה גננת שהיתה מטורפת עליה והראתה לה את זה,כעת בגן החדש הכללים הם שונים, חוץ מזה שזה התחלה אני בטוחה שהיא לא עטופה באותו חום שקיבלה. בעניין הפרידה ממני בבוקר היא קצת נצמדת אלי ויש לי הסכם איתה עוד לפני שאנו יוצאות מהבית שאני נשארת איתה בגן עד שהיא תחליט שזה בסדר שאלך לעבודה ואכן כך אנו עושות זה לוקח עיכוב קטן של 5-7 דק והיא אומרת לי ביי ביי אמא לכי, נשיקה וכו.
הבעיה- אינני יודעת למה לקשר ולכן הצגתי את הנתונים, שבוע אחרי תחילת הלימודים היא החלה להרטיב בלילה במיטה (היא גמולה מגיל שנתיים ללא שום פיספוס כמעט מהיום השני לגמילה) היה פעמיים שהיא הרטיבה גם לא בשנתה, אבל מעבר לזה כל לילה כמעט (בשבוע של החג היתה קצת הפוגה) היא מרטיבה לפנות בוקר, ביום לפני החג בגן יצא לה קקי בתחתונים בגן תוך כדי פעילות , הבנתי מהגננת שהיא נורא היתה במוכה ובכתה, בלילה האחרון היא עשתה קקי (קצת שלשולי) במיטתה בסביבות השעה 2, היא התעוררה בבכי שיצא לה, כמובן לא עשינו עסק, החלפנו, ניקינו והיא חזרה לישון, בבוקר באתי לחדרה להלבישה והיא היתה מלאה בקקי אשר אפילו לא העיר אותה,
ברור לי שיש פה מצוקה, גם אם יש לה יציאה רכה מה שבדרכ אין לה אני מאמינה שללא המצוקה הרגשית היא היתה קמה לעשות בשירותים, היא נבדקה הבוקר אצל רופאת ילדים והכל תקין פיזית.
אני קוראת את הקושי אבל איני יודעת לבטח ממה הוא נובע ואיך אוכל לעזור לה, אני רואה התדרדרות במצב הרגשי, אני מתחננת לסיוע ע"מ לעזור לה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה דחוף ייעוץ-בת 3.5 במצוקה - תגובה
פנינה ליבר04/10/2010הילדה שלך מגיבה למספר שינויים שבכולם "איבדה" מקור לחום ואהבה שהיו לה והיא נאלצת להתמודד עם אחים מתחרים. גם בבית אחותה, בת התשעה חודשים הרבה יותר מעניינת עכשיו מאשר הייתה כשנולדה. וגם בגן "הייתה לה גננת שהיתה מטורפת עליה והראתה לה את זה,כעת בגן החדש הכללים הם שונים", כנראה יש מספר ררב של ילדים המתמודים על תשומת לב הגננת, והכללים שהיו מוכרים לה השתנו ובגלל החופש, חג, חופש, יום לימודים, היא גם לא הספיקה להסתגל למסגרת, ולזה היא כנראה מגיבה. אני מציעה גם לך אמא, להרגע ולא להלחץ. אם אין בעיה רפואית התופעה תחלוף , תמשיכי בחיזוקים ובעידוד.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)




.jpg)
