מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגשות אשם - אחות חדשהענבל09/10/2010
שלום
בתי בת שלוש וחצי, ולפני כחודש וחצי הצטרפה אלינו עוד תינוקת למשפחה.
בתי מאז ומתמיד היתה ילדה טובה, מאוד אנרגטית וכן עקשנית ומנסה את הגבולות - עושה דווקא, אך בסה"כ ממושמעת כאשר נוהגים בה ביד קשה יחסית (לשבת לידנו ולא איתנו כעונש או אפילו ללכת לחדר שלה)
מאז הלידה אני מוצאת את עצמי הרבה פעמים חסרת סבלנות אליה.
אפילו כשהתינוקת עם מישהו אחר - אין לי סבלנות לגדולה והיא מרגיזה אותי. אני מאוד מתאפקת וכן מנסה לשחק איתה ולהיות איתה- אני משתדלת שנלך רק שתינו פעם בשבוע לבילוי משותף למרות שלא תמיד זה יוצא.
יש לי ממש רגשות אשם עם זה, כי היא ילדה טובה ואני יודעת שהיא רק רוצה את תשומת ליבי, למרות שלעתים היא עושה זאת דרך דווקא והצקה.
אני כאילו מצפה ממנה ליותר ממה שהיא יכולה לתת- שתתנהג כמו גדולה. אבל היא עדיין תינוקת בעצמה...
אני מנסה פחות לשחק עם התינוקת כשאני עם שתיהן
כך שלמעשה נוצר מצב שאם אני עם שתיהן אחהצ שלם- לגדולה אין לי סבלנות ועם הקטנה אני לא משחקת כדי לא לעורר קנאה.
שאלותי הן:
איך אני משלבת תשומת לב לשתיהן??
האם אי פעם רגשות האשם הללו יחלפו?
האם יש סיכוי שהיא מרגישה במה שעובר לי בראש?
האם יכול להיות שאני אוהבת אותה פחות??? זה ממש כואב לי לחשוב על זה. היא בתי הבכורה
אני די במצוקה ואשמח לעצה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגשות אשם - אחות חדשה - תגובה
ליליה טאוויל טפלר17/10/2010עינבל יקרה, אני מעריכה את המודעות ואת הנכונות שלך להתבונן בעצמך. להערכתי זהו שלב ראשון בדרך לשינוי. אני שמחה שאת מבינה שהשינוי טמון אצלך. על תרגישי אשמה על ריגשות האשם, ואל תשפטי את עצמך. קבלי את עמצך כפי שאת עכשיו ותתבונני ובהיטוריה המשפחתית שלך, מדוע את עולה בדרישות כלפי הבכורה? מדוע את חוששת מקינאה בין הבנות? האם יהיה לך קשה להכיל את התחרות בינהן? יש משהו בהצטרפות התינוקת ובחלוקת הקשב והאהבה והנאמנות שלך שמאותגר, ועל כך עלייך להתבוננן ולחקור, ללא חשש, כדי לשחרר את ביתך מההשלכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)