מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מאבאיעל18/10/2010
שלום
מקווה שאני בפורום הנכון
אני גרושה ואמא לתינוקת בת 9 חודשים לפי ההסכם בעלי בא לראות אותה בביתי
עד גיל שנה פעמים בשבוע כל פעם חצי שעה, אני נותנת לו להיות איתה בחדר
בפעמים הראשונות שהוא בא בגיל 6 חודשים הילדה צרחה בהיסטריה נוראית (יש לציין שהוא אדם קר ומרתיע) עכשיו היא הפסיקה לבכות כשאני מנסה להקשיב אני שומעת שקט מוחלט ברגע שהוא עוזב את הבית כל הפחד מתנקז לה בצורת בכי היסטרי מאד, ובכלל היא מאד נדבקת אלי, אין לה תיאבון בזמן האחרון, בלילות יש לה התפרציות בכי ובלילה האחרון היה לה התקף חרדה: היא פרצה פתאום בבכי ומיד אחרי זה התחילה לרעוד בכל גופה ולא הצליחה לנשום כלזה נמשך דקות ספורות ומיד אחרי זה פרצה בבכי נוראי, יכל להיות שלכל זה יש קשר לפחד מאבא שלה? מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מאבא - תגובה
פנינה ליבר18/10/2010בוקר טוב
אנסה לא להתיחס למחלוקת בינך ובין בעלך אלא לענות מנקודת מבט התפתחותית.בגדול, כל ילד מסתגל ומתקשר לדמות העיקרית המטפלת בו ומספקת ביטחון בסיסי.מאחר ואת עם ילדתך רוב הזמן ומעניקה לה את הביטחון והיציבות, אליך היא קשורה ואיתך היא יצרה מה שנקרא "קביעות אוביקט". אליך היא מחוברת וממך היא חרדה להתנתק, במיוחד במצב שנוצר אצלכם, אם ובלי להתיחס לסביבה הרגשית שאביה של הילדה מקרין עם בואו. מטבע הדברים הוא פחות נמצא איתה, ולכן פחות מכירה אותו. ואם גם היא קולטת את החשש שלך וההסתיגות שלך זה אינו תורם לבטחון הקשר. הצעתי אליך, כמובן אם אין סכנה, נסי לעזור לילדה להכיר באביה ולהתידד איתו, אין לה אבא אחר. הוא אביה מכאן ואילך. ההתנהלות היום עשויה/עלולה להשפיע גם בהמשך החיים המשותפים שלה איתו ומן הסתם, גם כאשר מתרחשים גרושים, אין הדבר דומה כשיש ילד באמצע או כשהזוג הינו ללא ילדים
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
לילך21/10/2010שלום. ממליצה לך להתקין מצלמה כדי לראות מה קורה בחדר שהילדה לבד עם האב. אני מקווה שלא תגלי כלום, אבל שווה להיות בטוחים במאת האחוזים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)