בן שנה וחצי לא משתתף בפעילויות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה וחצי לא משתתף בפעילויות
    דניאלה
    18/10/2010

שלום,

יש לי ילד מקסים בן שנה וחצי. הבעיה שלי איתו היא שהילד לא משתתף בפעילויות.
    אם אנחנו ביום הולדת, בחוג וגם כשהוא בגן כאשר יש הפעלה כלשהי וכל הילדים משתוללים ומשחקים ומשתתפים הילד שלי אוהב לשבת ולהסתכל אך אף פעם אינו לוקח חלק פעיל בפעילויות.

אני רוצה לציין שכאשר אנחנו הולכים לג'ימבורי או לחברים עם ילדים אז הוא כן אוהב מאוד להשתולל ולשחק.

האם יש דרך לגרום לו להשתתף? החשש שלי הוא שהוא יתרגל להיות צופה וימשיך בהתנהגות הזו בעתיד ויהיה מהילדים שלא משתתפים אף פעם בחוגים ופעילויות ובשיעורים (כמו אמא שלו...)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אפשר תגובה ?

דניאלה
    19/10/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי לא משתתף בפעילויות - תגובה

ליליה טאוויל טפלר
    21/10/2010

דניאלה, את מתארת את ההתנהגות של בנך שדומה להתנהגות מוכרת שלך, והיית רוצה לעזור לו להתגבר ולהשתתף. קודם כל בהכרות שלך עם עצמך את יכולה להבין מה מקור ההתנהגות הצופה? מה הביא אותף לצפות? האם זה אותו הדבר שמביא אותו לצפות? יתכן שכן ןיתכן שלו. כדאי לחשוב על כך... ולפן המעשי, מצד אחד הוא עדיין צעיר , יתכן שהוא מגלה רגישות לרעש, מגע, תנועה סביבו ולכן שומר על עצמו מפני הצפה חושית בצד. כדאי לנסות למצוא חוג בו מספר משתתפים מועטולראות האם זה עוזר לו לקחת חלק פעיל יותר, לשבת לצידו ולהשתתף בעצמך- הוא עדיין צעיר מאד ועל כן הוא יכול לשאוב בטחון מנוכחותך, ולחקות אותך בפעילות, זה בשלב זה גם לא יביך אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו