זריקת חפצים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זריקת חפצים
    רוני
    20/10/2010

שלום לך בני בן 3.3 ילד רגוע ומקסים לכל הדעות .גם בבית גם בגן . היום נודע לי שהבוקר בגן כאשר אחד החברים שלו לא יכל לשבת לידו נתקף בני בבכי והחל לזרוק כסאות בגן. הגננת נסתה להרגיעו אולם לא הצליחה ואמרה לו לבסוף זו זכותך לבכות ורק לאחר כ 5 דקות הוא נרגע.

האם זו התנהגות "מקובלת" אצל ילד בגיל זה? הסברתי לו שאם הוא כועס ועצוב זה בסדר ואפשר לבכות ואפילו לצעוק אבל לא להשליך חפצים.אלא להחזיק את הידיים קרוב לגוף מאוגרפות.(האם נהגתי נכון?) האם הגננת נהגה נכון? לעולם לא חווה תקף זעם גם כשהיה בן שנתיים .

אציין שהיו לאחרונה כ 3-4 מקרים בהם הילד זרק בבית משחק ואמרתי לו אם אתה זורק אז אני אזרוק זאת לפח והוא הפסיק.(אם אני אומרת לו אסור ל זרוק הו א יעשה דווקא אז אני מסבירה שאם זורקים סימן שאתה לא צריך זאת וזה ילך לפח) מנסה להרגיע וכאשר הוא נרגע אני מחבקת אותו ומנשקת.לא עוזבת אותו לבד לעולם.-מרחיקה לצד לדקה שתיים כאשר הוא ממשיך בשלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זריקת חפצים

הוספת תגובה

• זריקת חפצים למה לא נעניתי?

רוני
    21/10/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת חפצים - תגובה

ליליה טאוויל טפלר
    24/10/2010

רונית שלום, ההתנהגות המתוארת של זריקת כיסאות לא נשמעת לי נורמטיבית, אך אין למהר ולשפוט כל עוד היא חד- פעמית והילד קיבל מסר ברור . אולי הוא חיקה ילד אחר. בכל אופן יש עליה כנראה בתיסכול הפנימי שלו, וסף התיסכול יורד, ויש יותר תגובות זועמות כלפי הסביבה ולכך חשוב לתת את הדעת. בדקי האם את יכולה לשער על רקע מה עולה התיסכול. תגובת הגננת ותגובתך נראות לי תואמות. חשוב לתת לגיטימציה לרגש, כך שמותר לכעוס ולבכות, אך צריך להעביר מסר ברור שאין לבטא רגשות אלו בהתנהגות שפוגעת ומפריעה לסביבה. גם כשזורק חפצים, עצרי לבדוק מה קדם למעשה והתייחסי לתיסכול שהתעורר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו