מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא אוהב מגעשאלה22/10/2010
יש לי שאלה
הבת שלי בת שנה וקצת. היא לא אוהבת שנוגעים בה.
עכשיו היא נכנסה לגן, הקליטה לא קלה לה והיא ממש לא מסכימה שהגננות יתקרבו אליה, גם עם אנשים אחרים, נגיד חברים שלנו, היא לא ממש אוהבת את המגע.
אני יציין שהיא ילדה ממש עצמאית, אוהבת לעשות דברים רבים לבד ולא שלוקחים או שמים אותה, היא קיבלה המון חום ומגע מאיתנו כמובן מהרגע שנולדה, מקבלת הרבה חיזוקים חיוביים, וכן אוהבת מגע שלנו, סבא וסבתא.
איך אני יכולה לגרום לה להיות עם יותר ביטחון ? להסכים למגע של אחרים ולסמוך אליהם יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתגובה
שאלה26/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אוהב מגע - תגובה
פנינה ליבר27/10/2010מתוך שאלתך נראה שהרגישות למגע היא של בני אנוש, האם זה כך? בכל אופן לילדים שונים רגישות שונה למגע. ישנם ילדים הרגישים למגע של חומרים שונים כמו,חול, הסימון שיש על חולצות מאחור , סוג מסוים של בדים, וכו, כדאי לשים לב אם יש רגישות שכזו בנוסף למה שתארת . אם כן אפשרי באמצעות גרויים נעימים להרחיב את אפרטואר החומרים שאליהם תחשפו את הילדה. יתכן שתשובתי לא תספק אותך כי את בכלל מכוונת לאינטראקציה בין אישית, שקשורה לשינוי ולכניסה החדשה למסגרת. במקרה זה צריך לגייס את הסבלנות ולאפשר לילדה קשר בין אישי איטי ועל פי דרכה. ניתן להפרד ממנה בהדרגה, לתת אותה כל בוקר למטפלת קבועה, עד כמה שניתן וליצור בסיס ביטחון חדש, בנוסף לאמא, אבא, והסבים. ומבסיס ביטחון זה היא תתחיל לחקור את סביבתה וסביבת הדמויות החדשות
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא של הפעוט שאינו אוהב מגע
דפנה27/10/2010שלום לך,
אני קלינאית תקשורת במקצועי, אבל מתעניינת מאוד בנושא של "רגישויות" בגלל ששניים מילדיי היו כאלה..
ייתכן ולבנך יש רגישות יתר תחושתית.
כפי שפנינה ענתה לך, אם יש רגישות, זה לרוב מתבטא בעוד צורות: ויזואלית, אודיטורית וכו'. למשל: ילך על קצות האצבעות כשצריך לדרוך על חול או על דשא, ויגיב בחשדנות לדברים לא מוכרים (לא רק לדמויות אנושיות)
במידה ואכן יש לו רגישות גבוהה, זה לרוב גורר קושי בהסתגלות לשינויים - ולא רק לגן חדש ולגננות חדשות, אלא גם לאוכל חדש (יעדיף דברים שכבר התנסה בהם).
אני מקווה שלאט לאט תחושי בשינוי.
בהצלחה!!
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)