תשכול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשכול
    אמא
    27/10/2010

שלום,
    בני בן 3.3 מתקשה מאוד בדחיית סיפוקים ונוטה להתפרצויות בכי רבות. בכלל כל דבר, כל בקשה או דבר מה נעשה בבכי. אנו אומרים לו שבבכי לא ישיג דבר ובאמת לא נותנים לו עד שמבקש יפה - אבל חוזר וחוזר חלילה- הגישה הזו לא עוזרת.
    אני מאוד מוטרדת מההיבט הריגשי אצלו. כרגע הוא בגן פרטי עם עוד 14 ילדים ואני כבר דואגת לשנה הבאה שיהיה עם 35 ילדים.
    אתמול למשל, הזמנתי לראשונה חבר מהגן ואני זו שתיווכתי ביניהם והפעלתי אותם. אז אם הוא לא מנצח במשחק באולינג הוא בוכה. ואם אני מגישה להם לשתות והחבר ביקש את הכוס האדומה לפני הבן שלי, אז בני החל לבכות שהוא רוצה - לא נתתי לו.
    ובכל משחק ששיחקנו אם החבר יודע את התשובה והבן שלי לא - אז חרב עולמו. אני מסבירה לו שככה זה, פעם אתה יודע, מצליח ו/או מנצח ופעם מישהו אחר.
    בגן הגננת מתארת מצב דומה - אם היא מזמינה מכל הקבוצה 2 ילדים ובני לא ביניהם, הוא מתחיל לבכות. אתמול היא חילקה חישוקים לכל הילדים והבן שלי לא רצה, אז היא נתנה את שלו לילד אחר - שוב הוא בכה בכי מרורים והגננת הציעה לו חישוק אחר- אבל הוא רצה רק את זה שהילד האחר קיבל - כמובן שהיא לא נתנה לו.
    הגננת מתארת שהוא גם נצמד לילדים כל הזמן וזה ממש מציק. גם בבית כל הזמן נצמד לאחותו בת שנה, נותן לה יד ומושך אותה, תופס לה בראש או שטופח לה על הראש, כופה עליה שתשב במקום מסויים ותראה את ההצגה שהוא עושה ובכלל כל הזמן סוחב אותה ומושך אותה והיא נופלת בגלל זה ובוכה והוא מקבל עונש בחדר סגור.
    יש לציין שאנו מאוד עיקביים בתגובות שלנו אליו ולא מוותרים לו בכלום גם אם הוא בוכה וצורח. לדעתי אני אפילו נוקשה מידי - יכול להיות שאתמול שהחבר הגיע לראשונה ובני היה נרגש, הייתי צריכה לגלות יותר גמישות איתו.
    הייתי שמחה לקבל קצת עצות איך לנהוג עמו.

תודה
    אמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תשכול

הוספת תגובה

• לא קיבלתי תגובה

אמא
    28/10/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשכול - תגובה

ליליה טאוויל טפלר
    01/11/2010

שלום
    יתכן שאתם זקוקים להדרכה מקפת פנים אל פנים, צעד צעד, אולם אנסה להתייחס כאן לכמה היבטים שעלו. נשמע שבנך זקוק מאד לחיזוקים על מנת להעלות את הדימוי העצמי שלו, הוא אינו בטוח במקום שלו ןעל כן מגיב בעוצמה להפסד , או מושך תשומת לב שלילית בהתנגדות. תנסי לעזור לו "לרדת מהעץ" כשיש התנגדות, בהומור , כל עוד הוא לא חוצה גבולות אדומים. תשבחי אותו על כל הדברים הקטנים שבהם מצליח, צמצמי את מאבקי הכוח והשליטה לדברים ברורים ועקרוניים, המנעי מעימות כשאת יכולה, כך שתקדימי ותני לו את ההזדמנות לשלוט- במשחק, בבחירת בגד או כוס, ותקפידי לא לתת בחירה בדברים שקשורים לסדר יום וכללי התנהגות. שקפי לו את הרגש שעומד מתחת לבכי ולתיסכול ואם אינך מבינה אם כועס או מאוכזב וכוצא בזה, תאמרי שאת רואה כי מתוסכל ומאד קשה לו לוותר. את יכולה גם לחבק אם מגיב בבכי במצב שאינו הזיק, אלא מתוסכל מאובדן השליטה. מקווה שעזרתי, ליליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו