מוצץ בגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוצץ בגן
    שירלי
    03/11/2010

שלום,

בתי בת 1.9 (ילדה שניה). נכנסה לפני שבועיים ממסגרת ביתית למעון (המונה 28 ילדים).

בתקופה בה נשארה בבית עמי הקפדתי על לקיחת מוצץ בזמנים מסוימים: שינה, נסיעה באוטו, תיסכול מתמשך. היא הסתדרה מצוין ללא המוצץ ביתר הזמן.

מאז שנכנסה למעון (כאמור, לפני שבועיים) הבנתי שרוב הזמן היא עם מוצץ בפה, למרות שביקשתי לנסות למנוע זאת.

לפני יומיים הילדה חזרה הביתה עם מוצץ של ילד אחר, ויום למחרת התפתחו אצלה פצעים באיזור הפה.

כעת הילדה מבקשת כל הזמן את המוצץ גם בבית. אני גם חוששת מעיכוב בדיבור כתוצאה מכך. בנוסף, חוסר הגיינה בזמן המשחק בחצר ושימוש במוצצים של ילדים אחרים.

אני שוקלת לגשת לגננת ולבקש ממנה למנוע באופן מוחלט מהילדה את לקיחת המוצץ, למעט שעת שנת הצהריים (ואולי מקרים יוצאי דופן במיוחד).

אני יודעת שזהו עניין רגיש עבור הפעוטות, לכן ההתלבטות גדולה.

מה את מציעה לי לעשות?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוצץ בגן

הוספת תגובה

• מוצץ בגן - תגובה

פנינה ליבר
    08/11/2010

בתך מסתגלת למסגרת החדשה . אין ספק שזו תקופה משמעותית, במיוחד המעבר ממסגרת בה היו מעט ילדים למסגרת גדולה יותר, בתקופה זו אין כמו מוצץ שהוא מרגיע ומוכר, כמובן אם המוצץ שלה. אנ מציעה לשוחח עם הגננת ולבקש לשמור על הגיינה ועל נתינת המוצץ שלה בלבד. יותר מזה בדקי בעדינות אם ומתי ניתן לה המוצץ והאם חוץ מזה שהילדה זקוקה למוצץ גם הגננת זקוקה למוצץ וממהרת לתת לה אותו במקום להרגיע, לקחת על ידים, וללטף. לא הייתי ממהרת, משום שהילדה רק שבועיים במסגרת ובודאי זקוקה למרגיע שיהיה בשליטתה ומוכר לה. בבית נסי לשמור על המינון שהיה קודם כניסתה למעון החדש, אך גם פה זכרי, הילדה עוברת שינוי ואולי תזדקק להרגעה בתדירות גבוה יותר.
    פנינה ליבר
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו