מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרידהגן04/11/2010
אני מבקשת את עצתכם בנוגע לניהול נכון של פרידה בגן
ביתי בת שנה + 4 חודשים (ילדה מאוד נבונה, מפותחת ומבינה ממש יפה הסברים)
התחילה גן לפני חודש, היה לה מאוד קשה, הייתי איתה שם עד שרכשה ביטחון בצוות וכעת היא נשארת שם לבד עד הצהרים (4.5 שעות), עדיין קשה לה אך היא משתתפת בפעילויות, בוכה כשנזכרת...
כעת אני מגיעה איתה לגן, משחקת איתה בערך 20 דקות בהם היא כבר מבינה שאוטוטו אמא הולכת ומתחילה לבכות לסירוגין, אני אומרת לה כמה פעמים "שאמא הולכת לעבודה, ותמיד אני חוזרת לקחת אותך בצהרים, את הולכת לשחק עם החברים, לשיר, לטייל..., אני יודעת שקשה לך אבל אמא צריכה ללכת לעבודה ואת צריכה להיות בגן..."
ואז אני מרימה אותה, מחבקת ומנשקת, אומרת שאמא אוהבת אותה, עכשיו הגננת תעזור לך, ואז מעבירה לגננת שנפרדת איתה ממני בחלון ואומרת לה יום טוב והולכת. היא כמובן בוכה...
השאלות שלי :
1. מה להגיד לה בבוקר לפני שאני עוזבת ? האם בכלל לדבר איתה על זה כל כך הרבה ? והאם לדבר על כך שזה "קשה לה", ש"הגננת תעזור לה" ?
2. לעשות את הפרידה ממש קצרה ? האם להישאר לשחק שם 20 דקות או עדיך לבוא וללכת אחרי 5 דקות ?
3. הפרידה עצמה, פשוט אחרי המשחק, לקום ולהגיד עכשיו אמא הולכת או שצריך לעשות הכנה של נגיד דקה מראש ?
תודה על הפורום הנהדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה - תגובה
ליליה טאוויל טפלר11/11/2010המילים שאתאומרת לה נהדרות, כל עוד את משקפת את מצבה- חשוב להקפיד לא לדבר על קושי בטרם את רואה את אותותיו. כדאי כעת להפרד ללא השהות שלך בגן, להכין אותה בדרך לכך שלא תישארי לשחק איתה, ושתיפרדו לאחר הכניסה לגן, כדי לתת מסר ברור יותר. בהתחלה אולי יהיה קשה, אבל אמור לעזור לה להבין את העיניין שאת הולכת ולהתארגן ריגשית לכך. כיום היא אינה מבינה 20 דקות מהן, היא שוקעת באשלייה זמנית שאת נשארת ואינה יודעת מתי היא תידרש להפרד ממך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)