מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנה מסרבת לאכוליסמין07/11/2010
אני פונה אליכם כבר אובדת עיצות.
ביתי בת שנה,נולדה עם ריפלוקס ואכלה אינפמיל עד לפני חודשיים שעברנו למטרנה עם כפית דייסה והכל עבר בשלום.
ראשית אני אציין שהיא נראית מציין,אפילו טיפה שמנמונת בגלל האינפמיל,אבל לא בגלל אוכל.
היום היא אוכלת בבוקר ולפני שינה בקבוק 240 ובמשך היום אני מתשדלת לתת לה אוכל "רגיל".
היא מאוד אוהבת גרבר ומעדנים,כל השאר היא עושה בעיות בלי הפסקה.היא יכולה לאכול ארוחה (קציצה,חביתה,גבינות,אורז) בלי שום בעיות, או שהיא יכולה לחיות יום שלם בברוגז עם אוכל,רק מעדנים וגרבר.
אין לי מושג מה גורם לה לחרם על אוכל פתאום(אין קשר לחולי כלשהו),היא כבר אוכלת כמעט הכל,אבל לפעמים פשוט סוגרת את הפה,מנערת את הראש לצדדים ולא מוכנה אפילו לטעום כלום ואז אני מתאיישת וחוזרת למעדן כדי שיהיה לה משהו בבטן.
ניסיתי גם לתת לה לאכול לבד,היא טועמת קצת ומשחקת עם האוכל עד שמעיפה את הכל מהמגש לרצפה.
אני לא יודעת מה לעשות,האוכל שלה מטריף אותי ואני לחוצה מזה שעוברים לפעמים ימים שלמים בלי אוכל,חוץ מ-2 בקבוקים ביום ומעדן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה מסרבת לאכול - תגובה
פנינה ליבר08/11/2010שלום
ריפלוקס הינו גרוי שאינו נעים לילד ולגוף. יש התוענים שלגוף יש זיכרון לגרויים לא נעימים ובמיוחד בתקופה של טרום שפה. מאחר ואת מתארת את ביתך ככזו שאוכלת הכל,כולל קציצה , חביתה אורז וכו אך לפעמים "מחרימה "את האוכל, אי מציעה לנסות לא לעשות עניין מהאוכל. משחק עם אוכל בגיל הזה הינו נורמטיבי לחלוטין, כמובן עם העמדת גבול. מהניסיון ככל שהיא תזהה שהאוכל היא נקודת חולשה עבוריך היא עלולה להשתמש במנגנון זה ככוח מתריס נגדך. לכן אם באמת אין בעיה של תזונה הציעי לה את האוכל ותני לה להתידד איתו מחדש. אני מציעה שכדי שתוכלי להיות רגועה פני לרופא הילדים וודעי שהיא מקבלת את כל אבות המזון הנידרשים להתפתחותה התקינה. אם הבעיה לא תחלוף ואת עדין מודאגת מציעה לפנות ליעוץ לפני שכדור השלג שנקרא "אוכל" ימשיל להתגלגל.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
