מילים לא יפות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מילים לא יפות
    יעל
    08/11/2010

שלום,
    בני בן 3.8, הוא החל להשתמש במילים ששומע מילדים בגן ולהפנות אותן כלפינו, חפצים, חיות או דברים אחרים- לדוגמה "אני יהרוג/ידקור/יחתוך אותך", "את קקי/מסריחה/מחרבנת". אלו מילים שהוא לא שומע בבית הוא בן בכור (יש לו אחות בת שלושה חודשים) והוא אומר בדיוק מי שני הילדים (שיש להם אחרים גדולים) שמדברים כך. ברור שחלק מהדברים גורמים לי חלחלה לשמוע אותם למרות שהוא לא ממש מבין את משמעותם, אני מאמינה שמבין שזה משהו תוקפני ולא טוב לפי ההקשר שמשתמש בכך. אנחנו אומרים שאנחנו לא מרשים לדבר כך וכו'. אך איך אפשר להסביר לילד בגיל זה מה פירוש "להרוג"? ובכלל איך להגיב כשהוא מדבר אלינו כך (כשברור שהכוונה שלילית ולא משנה התוכן)? האם יש סיטואציה שכן ניתן לאפשרלו לתת לו להשתמש במילים אלו לדוגמה אם אומר זאת לחפץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מילים לא יפות

הוספת תגובה

• מילים לא יפות - תגובה

ליליה טאוויל טפלר
    14/11/2010

יעל שלום
    בנך משתמש במילים שהוא שומע, אך אלו מילים שמשרתות את הצרכים שלו, במקרה זה, לבטא תוקפנות, בשפה מאד בוטה וראשונית. עזרי לו לבטא את מה שמרגיש בשפה שמחוברת לרגשות שלו, שקפי לו שהוא כועס/ מאוכזב/ מתוסכל מ..., כך שיוכל להחליף את הלקסיקון שלו. שימי לב באילו מצבים זה עולה, על מה כועס, תראי לו שאת מבינה מה מכעיס אותו, ואם אפשר למצוא פתרון למצב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה עם משפטי ג'יבריש עם מילים כאלו?

טל
    28/12/2010

זאת אומרת- לפעמים הבן שלי משחק עם עצמו או יושב לידנו, או מנסה להצחיק חבר, ומקשקש שטויות (כמעט ג'יבריש) ומכניס מילים כמו- בולבול, קקי וכדו'...
    אמרתי לו כמה פעמים שאלו מילים שלא נעים לשמוע אותם, רק אם אין ברירה... וכו'..
    ולא עשיתי מזה סיפור, כדי שלא ישתמש בזה בעתיד, אבל הוא ממשיך בכל זאת.
    כרגע אנחנו מתעלמים כשהוא אומר משהו, השאלה אם זה נכון?!
    תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה עם משפטי ג'יבריש עם מילים כאלו? - תגובה

ליליה טאוויל טפלר
    29/12/2010

נשמע שכדאי להתעלם כשהוא עושה את זה במשחק עם עצמו, ולהתמקד בלהעיר כשזה מופיע בהקשר חברתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

טל
    29/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו