מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאן פונים?ליזי08/11/2010
בני בן שנה ועשרה חודשים, ילד מקסים, חברותי מפותח מאוד מוטורית ו...מאוד מאוד מאוד אקטיבי. מאז שהיה תינוקי הוא גילה מאפיינים של תינוק "נמרץ", נראה שכבר מגיל חודש רצה ללכת. כתינוק הוא בכה די הרבה בשלושה חודשים הראשונים, בעיקר בערבים ובעיקר כשהיה רעב או עייף אבל גם נרגע ברגע שקיבל בקבוק או נדנוד. לא נראה לי שהוא סבל מקוליק אבל אולי אני טועה.ככל שגדל היה יותר קל להרגיע אותו וכיום בדרך כלל אני מצליחה להרגיעו די מהר אם בוכה.
ליאור נמצא בפעוטון מגיל שמונה חודשים וגם שם הגננות העירו שלפעמים הוא רוצה לעשות דברים שאינם הולמים את גילו, כלומר, לפני שהוא מסוגל להם מוטורית וקוגניטיבית. נראה שליאור מתקשה לסנן גירויים, הוא רוצה לגעת בכל דבר, מרים חפצים כבדים, מנסה להגיע למקומות גבוהים יותר בבית כדי לגעת בחפצים.
סף התסכול שלו יחסית נמוך, והוא נוטה להתפרץ כשלוקחים לו משהו מהיד או שלא נותנים לו את מבוקשו. שמתי לב כשליאור עייף הוא לא מסוגל לשבת במקום אחד, הוא חסר שקט, רוצה לגעת בכל דבר, ונראה שהוא לא מוצא את עצמו. הוא אף פעם לא היה תינוק שמתרפק עלינו יותר מדי, למרות שכן רוצה שנרים אותו די הרבה על הידיים.בנוסף, ליאור מלקק חפצים ומכניס לפה כמעט כל מה שהוא מחזיק, הוא נושך את השמיכות שלו ונראה שעדיין חוקר הרבה עם הפה שלו.
אני ובעלי מנסים מאוד להיות סבלניים ולשקף לו את התחושות והמעשים שלו ולשמור כמה שיותר על שיגרה אך אנחנו מרגישים שיש ימים שהוא ממש קשה. יש ימים שליאור רגוע יותר, וקל הרבה יותר, ויש ימים שהוא ממש מתקשה לווסת את עצמו. שאלותי הן מה לדעתך המקרה?
האם זה הפרעת היפראקטיביות או אולי קושי בויסות הרגשי.תחושתי?
האם קלינאית תקשורת עוזרת במקרים האלו?
מהו הטיפול המומלץ?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאן פונים? - תגובה
ליליה טאוויל טפלר14/11/2010יתכן מדובר בהפרעת בויסות החושי, עדיין מוקדם לדבר על הפרעת קשב. אני ממליצה לפנות לפסיכולוג, להערכה מקפת, ואם יש חשד לחוסר ויסות ריגשי, הוא יפנה אותך למרפאה בעיסוק שמתמחת בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
