ילד בן שנתיים ו- 10 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן שנתיים ו- 10 חודשים
    דנה
    10/11/2010

רציתי לשאול משהו נוסף ששכחתי -
    בני גמול מחיתול כחצי שנה בערך, גם בלילה. פחות או יותר מאז שהתחיל, שמנו לב שהוא מידי פעם שם יד על איבר מינו, מחזיק קצת. ואז שמתי לב לכך שבנים רבים עושים זאת.
    רציתי לדעת - אני מבינה שזה לא מוגדר כ"בעיה", נכון? ובכל זאת, למה הם עושים זאת?
    גיסתי סיפרה שגם בנה עושה זאת והם מעירים לו. אני אמרתי שאסור להעיר, כי אז הם מבינים שיש פה "אישיו" וממשיכים עם זה. היא שאלה את הרופא על כך, והוא גם אמר שלא תעיר וזה ייפסק מאליו.
    דבר נוסף - לאחרונה בני התחיל להכניס ידיים לטוסיק. האם זה אומר משהו? האם להעיר לו? אני אומרת לו בעדינות שלא מכניסים ידיים כי זה מלוכלך והידיים נקיות, ועכשיו צריך לשטוף ידיים. האם זה בסדר?
    אודה לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנתיים ו- 10 חודשים

הוספת תגובה

• למה דילגו על 2 שאלותיי?

דנה
    15/11/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים ו- 10 חודשים - תגובה

פנינה ליבר
    19/11/2010

ילד בגילו של בנך מגלה את איבר נינו, מגלה שנעים לגעת מה שהוא לא יכול היה לעשות עד לפני חצי שנה כשהיה עם חיתול. את צודקת ,רצוי לא להעיר לילד, וההתנהגות תחלוף. זה נכון בשני המקרים. לגבי העיסוק בטוסיק אני מציעה גם כן לא להעיר אך לת לו עיסוק בידיים, ללא מילים, כדי להפנות את היד למקום אחר. ההפניה חיבת להיות מעודנת כדי שבאמת לא יקלוט שיש פה "אישיו" כדבריך. אני מניחה שהעניין והעיסוק יחלוף והידיים יוסבו לעיסוק אחר.
    פנינה ליבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו