בת שנתיים וחודשיים מרביצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנתיים וחודשיים מרביצה
    orly
    12/11/2010

שלום,
    בתי בת שנתיים וחודשיים. בגן מגיל 3 חודשים. השנה יצאה ממשפחתון ועברה לנעמ"ת. מאד חברותית, חייכנית, מקסימה. החלה בחודשים האחרונים להרים יד (סטירות וכאפות בפנים) ולדחוף ילדים (כולל בן דוד שלה בן שנה). לא נראה שהיא עושה זאת מכעס, היא מחייכת תוך כדי המעשה ומאד מרוצה מעצמה לאחר מכן. היא יכולה לגשת סתם לילד שיושב ליד השולחן ולתת לו סטירה מבלי שיבין מאיפה זה בא לו. היא ילדה שמחה, מאד פקחית, אוהבת תשומת לב ופעילה. לא יודעת אם זה עניין של גיל ואם עלי לפנות לייעוץ חיצוני.
    כאשר בתי מתנהגת כך אני מייד אומרת לה שזה לא יפה ואני לא מרשה התנהגות כזו ושמה אותה ב"מחשבה". בהתחלה נתתי לה "פליק" אחר כך הבנתי שזו לא הדרך. היום אני כל הזמן אומרת לה שזה לא בסדר, מסבירה לה מה כן בסדר (ליטוף, חיבוק, נשיקה). אני מתחילה להתייאש, מתייחסים אליה כאל ילדה שמרביצה כל הזמן ואף הציעו לי לקחת אותה למכון ולאבחן אם יש בעיה התנהגותית. אשמח לעזרה בנושא.
    אורלי.
    העקביות שלי לא עוזרת כי היא ממשיכה להתנהג באותה דרך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מדוע לא עונים לשאלתי???

orly
    16/11/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחודשיים מרביצה - תגובה

ליליה טאוויל טפלר
    23/11/2010

אני בהחלט ממליצה לפנות לייעוץ מקצועי, בכל אופן עלייך להציב גבול ברור , לרדת לגובה הילדה, להתבונן בעיניה ולומר "אצלנו לא מרביצים" באופן ברור פעמיים שלוש בכל פעם שעושה את זה. היא צעירה מכדי להבין את מעשיה בעצמה, וישיבה בכיסא מחשבה, כמו שאת מציעה, אינו מהווה מענה הולם, אפשר רק להרחיק ולפנות לפעילות אחרת יחד איתה. באיזה מידה היא יכולה לבטא עצמה מבחינה שפתית, האם היא זקוקה לתיווך בתחום השפתי, או בתחום החברתי? בכל מקרה כדאי הסתכלות מקצועית להבנת המניעים להתנהגות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו