מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העדפת הורה אחדאורית25/11/2010
אנו זוג אמהות עם ילד בן שנתיים וחצי. שתינו מבלות איתו זמן דומה (זמן איכות של משחקים ותקשורת ולא טלויזיה). כאשר רק שנינו (הבן ואני) ביחד אז הוא משתף איתי פעולה, שמח לשחק איתי ולבלות איתי, להתארגן בבוקר וכו'. הבעיות מתחילות כאשר האמא השניה שלו מגיעה. במקרים רבים הוא מסרב להתיחס אלי, צועק שהוא לא רוצה אותי רק את האמא השניה, כועס מאוד (צעקות ורקיעות רגלים) כאשר אני מעירה אותו בבוקר ולא האמא השניה (שלעיתים כבר בעבודה), לעיתים הוא מוכן שרק היא תעזור לו עם פעולות בבית, שרק היא תביא לו אוכל או בקבוק וכו'.
חשוב לי לציין שעברה עליו תקופה טראומטית לפני כן - אמו השניה נאלצה לבלות 3 שבועות בחול כשהיה בן פחות משנתיים. בתקופה הזו הוא לא הראה התנהגות חריגה, נהפוכו, מאוד שיתף פעולה ואף אמר את המילה אמא בפעם הראשונה. מיד אח"כ אני נאלצתי לנסוע ל10 ימים וכל זאת תוך כדי מעבר דירה. אני לא יודעת אם יש קשר לאירועים הללו. מלבד ההתנהגות המתוארת הוא סה"כ ילד ממש טוב, חברותי מאוד, לא חרדתי ואם יש התנהגות חריגה (לעשות דווקה) היא מאוד קצרה שנראה שהוא בוחן גבולות.
האם יש מה לעשות כדי למנוע את ההעדפה לאמא אחת? אני יודעת שהוא אוהב אותי אבל עדיין אני מאוד נעלבת מההתנהגות שלו ומרגישה שהיא גוררת אותי לתגובות לא נעימות חזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדפת הורה אחד - תגובה
ליליה טאוויל טפלר30/11/2010מאד יתכן שההעדרויות המתוארות השפיעו עליו, במיוחד שלאחר שהתמסר אלייך , נאלצת ליסוע ולהשאיר אותו להתמודד שוב עם מה שהתמודד קודם, והפעם בלעדייך. אבל נכון להיום מאד חשוב האמירה המשותפת שלכן כלפיו שהוא יכול לכעוס, שיש לו הזכות לכך, אך עדיין עליו לדעת שאינו יכול לנהל את נוכחותך בעזרת צעקותיו ומחאותיו. האם השניה צריכה לגלות אחווה כלפייך, לגלות באוזניו את רצונה שתהיו שלושתכם ביחד. האם יחסייכן יציבים או שיש מידה של קונפליקט בינכן המשתקף בעמדת הבן? האם התפקידים בינכן ברורים או שהוא מתבלבל מההחלפות בינכן?
אפשר לספר לו על סדר היום ועד כמה שניתן מיתהייה איתו במהלך אותו יום, מי תיקח לגן מיתחזיר, מי תהייה אחר הצהריים ומי בערב, מתי אתן שתיכן יחד איתו, מידי יום, לעשות לו סדר ידוע שיהיה צפוי עבורו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)