מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משחק עצמאיGHB,27/11/2010
שלום ביתי בת שנתיים ו-9 ילדה מאוד חברותיצ,אוהבת תמיד להיות אצל חברים ושחברים יהיו אצלה אבל הבעיה שהיא פשוט לא מוכנה לשחק לבד- תמיד צריכה את אביה או אותי יחד איתה. גם אם יש חברים אצלה או שהיא אצלהם. צריכה אותי תמיד בסביבה.גם בבוקר כשצריך להתארגן לעבודה היא עדיין בוכה כשאני הולכת להתקלח כי אני לא איתה. אחר כך היא איתי בחדר בזמן שאני מתלבשת ומתאפרת.
הרי ברור לי שהיא מסוגלת לשחק לבד, בגן מן הסתם לא תמיד יושבים לידה ומשחקים איתה. אני גם יודעת שהיא ילדה מאוד חכמה בעלת דמיון מפותח- היא מביאה את כל הבובות ועושה להם מפגש, עושה הצגות עם הבובות, "מכינה ארוחות"ף הבובה חולה... אבל כל זה לא מסכימה לבד אלא רק כשאני איתה.
פעם לפני שהתארגנתי הייתי מציעה לה אפשרויות למשל "עד שאמא מסיימת להתקלח תבחרי- או לקרוא ספרים, או לראות טלויזיה. נעליתי בפניה רעיונות אולי זה יעזור. אבל כמובן שלא עזר. יש תקופות שהיא מחכה לי 10 דק ורואה טלויזיה ויש תקופות שגם זה לא. אם אני הולכת ממנה היא פשוט בוכה וזה יכול להמשך שעה בלי הפסקה וזה כבר קרה מלאאאא פעמים. גם אם אני עקבית כמו בבוקר ואני כן הולכת להתקלח כל בוקר היא עדיין בוכה ועושה הצגות.
אשמח לדעת איך אני יכולה להרגיל אותה להיות יותר עצמאית במשחק
תודה מראש
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק עצמאי - תגובה
ליליה טאוויל טפלר30/11/2010שלום, לפי התיאור נשמע שהקושי אינו במשחק עצמאי אלא בבטחון להיות ללא נוכחות הורית לצידה, משהו ברמת הקשר בינכם , שהיא אינה מספיק רגועה ובטוחה להתנהל בעצמאות , ולא רק לשחק בעצמאות, כאילו חרדה להעדרותכם הפתאומית, שמשהו יקרה לה או לכם ובמצב זה אינה פנויה למשחק. האם היה גוון של חרדה בדרך בה חשתם בגידולה מגיל ינקות, האם לא יכלה לפתח תחושת בטחון מספקת בקשר איתכם, כקשר עיקבי ובטוח? באיזה מידה ההתמסרות שלכם היא מלאה כאשר אתם יחד, ונותנת חוויה שממלאת אותה להיות בלעדיכם ולוותר עליכם אחר כך?
ברגע שתרגיש בטוחה מבחינה ריגשית , היא תתפנה למשחק עצמאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי יותר מדי וזאת הבעיה....
עינת01/12/2010מאז שקטנה אני משתדת להיות איתה כל הזמן, בלי בייביסיטרים וכאלה.
רק שחייבת ממש משאירה אצל סבתא וגם כשראיתי כשהייתה תינוקת שבוכה כשאני הולכת אז אני גם את זה ולא עושה רק אם אין ברירה וזה חריג מאוד.
מאז שנולדה אני כולי שלה- מ חקת איתה, מטיילת ,איתה ,מלמדת אותה .
וכן כשאני איתה אני רק איתה!
מאז שקטנה באים חברים ואנחנו אליהם ובגן השעשועים אבל שוב רק אם אנחנו איתה ולידה היא משחקת איתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)