בן שנה ואחד עשר חודשים - משחק בצואה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה ואחד עשר חודשים - משחק בצואה
    ליאת
    12/12/2010

שלום,
    בני משחק באופן חוזר ונשנה בצואה שלו מזה מספר רב של חודשים. הוא מלכלך את הסביבה כולה (מצעים, קירות, מיטה / לול, בגדים וכדומה) וכן מורח זאת על כולו (פנים, ידיים וגוף). התייעצנו עם רופא ילדים, שטען שבדר"כ הדבר נובע מחוסר ברזל. ביצענו בדיקה - הכל תקין ולדברי הרופא נדרשת רק הסברה לילד וזה יעבור בשלב כלשהו. כמובן שזאת עשינו מלכתחילה, אך ללא הואיל... ברצוני לציין שהילד אינו בגן והוא ילד יחיד. בנוסף, הוא משחק במשחקים שונים עם מרקמים דומים, כך שאין לנו מושג כיצד לפתור זאת וכן האם זהו סימן בעייתי כלשהו?.. אשמח לעזרתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן שנה ואחד עשר חודשים - משחק בצואה - תגובה

פנינה ליבר
    13/12/2010

ילד בגיל של בנך מנסה ומשחק בכל דבר שעושה לו נעים. המשחק בצואה מבחינתנו המבוגרים אינו נעים, בלשון המעטה, וגם אינו רצוי שישחק בו בעתיד. יחד עם זה הוא צריך את ההכונה שלכם. אני מניחה שאם היה משחק בצבע, או בחימר,(שדומה מאוד לצואה) זה היה יותר לגיטימי בעינכם, את הוא לא יודע ואתם צריכים לכוון אותו. להעמיד גבול ברגישות ובנחישות, ולאפשר משחק במרקם דומה, ובמרקמים שונים, כי ילדים אוהבים זאת ואני מתכוונת לחמר, צבעי אצבעות, חול רטוב, או כל דבר שנראה לכם.
    אם התופעה לא תחלוף, אני מציעה לפנות לעזרה מקצועית ולנסות להבין למה הוא בוחר דווקא בצואה.
    פנינה ליבר
    פסיכולוגית קלינית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו