שאלתי..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלתי..
    יהודית
    15/12/2010

לצערי אני הולכת לעבור ניתוח בחו"ל ואאלץ להפרד מ2 בנותי אחת בת 5 חודשים ואחת בת שנתיים וחצי,(למשך כשבועים לפחות!)
    לבת השנתיים וחצי אין לי מושג איך לספר זאת במיוחד שהיא מאד מאד דבוקה בי!
    ואנחנו מאד קשורות והיא ממש לא יכולה בלעדי, אף פעם לא אוהבת ללכת לחברות וכ"ו רוצה רק את אמא,
    היא לומדת במעון עד 4 כל יום.
    ובזמן הניתוח היא תתנתק מסביבתה הקרובה ותהיה אצל חמותי. שם היא רגילה ומכירה,אני מאד בלחץ איך לספר לה ? איך להציג זאת בפניה ?
    איך נתמודד עם הפרידה מאבא ומאמא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלתי..

הוספת תגובה

• שאלתי.. - תגובה

ליליה טאוויל טפלר
    16/12/2010

חשוב להציג לה את הדברים בפשטות ובמינימום דרמה, להרחיב בפרטים שאינם מעוררים חרדה, כגון הארץ אליה אתם נוסעים, לדבר על אופני התקשורת שיהיו בינכן, לדבר על אופן הבילוי הצפוי אצל סבתא- לתאר לה את זה כמעין חופשה עבורה אצל סבתא, להדגיש עד כמה הבית של סבתא הוא מקום בטוח עבורה. לשם כך עלייך לארגן את ריגשותייך ולהעביר את המסר באפקט בטוח ונינוח- משימה לא פשוטה, אך זה יתן הרבה בטחון במה שעומד לקרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

יהודית
    16/12/2010

תודה רבה.
    האם את חושבת שצריך לספר לה לאיפה אני הולכת ?
    והאם זה יצור טראומה ?
    מבחינה ריגשית גם על התינוקת זה ישפיע ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.. - תגובה

ליליה טאוויל טפלר
    18/12/2010

אני חושבת שהיא עשויה לשמוע ממה שמדברים סביב, אז כדאי להגיד בכמה מילים שאת הולכת גם לקבל טיפול מרופא, משהו מאד מצומצם, לא להסתיר אך גם לא לפרט יותר מידי. תנסו לשמור על קשר, הכיני לה מראש ותשאירי בארץ מתנות קטנות, מכתבים, ותדברו טלפונית, כך יתוכל לעמוד בפרידה. לגבי התינוקת, זה עשוי להשפיע במידה מסויימת, אך הקשר נבנה לאורך זמן ויוסיף להבנות כקשר איכותי לכשתשובי, כך שתוכל להתגבר על העדרך. הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו