כסיסת ציפורנים ילדה בת שנתים וארבעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כסיסת ציפורנים ילדה בת שנתים וארבעה
    לילך
    18/12/2010

שלום רב

בתי בת השנתים וארבעה חודשים החלה לאחרונה לכסוס ציפורנים ואת העור מסביב לאצבעות בכפות הידיים
    כאנו מסבירים לה לא לעשות כך היא אומרת שיש לה ציפורנים וזה לא נכון אנו מקפידים לגזור לה ציפורנים בזמן ולשמור לה על ניקיון ( היא מוצצת אצבע מאז שהיא נולדה) לי זה נראה מוזר. האם עלי לפנות לרופא הילדים משום שאמרו לי שזה יכול להיות מחסור בסידן?, או שמא עליי לפנות לפסיכולוג ?, או שזה יחלוף מעצמו ?

אשמח מאוד אם תענו לשאלתי בהקדם

תודה מראש
    לילך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אשמח אם תענו לשאלתי הדחופה תודה!!!!

לילך
    22/12/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסיסת ציפורניים

אפרת תמרקין
    26/12/2010

שלום
    אני מבינה מדבריך שאת אמא מאד מעורבת ואיכפתית , לפעמים התנהגויות של ילדינו מדאיגות ומוציאות אותו משווי המשקל, אנחנו הופכים לטרודים ולחוצים ממה שקורה להם, מנסים להסביר, לשכנע, להבטיח הבטחות ,להמחיש את ההתנהגות, בקיצור משקיעים המון אנרגיות סביב אותה כסיסת ציפורניים עד שזה הופך מאד כדאי לכסוס ציפורניים. "אמא מאד עסוקה איתי כאשר אני עושה את זה, למה להפסיק? " אני מציעה שתרדי מהנושא, תמצאי התנהגויות חיוביות אצל הבת שלך , שרה ? רוקדת? מציירת? עוזרת בבית? ועוד ועוד ואליהם תתיחסי המון...לציפורניים אל תתיחסי תראי שלאט לאט זה יעבור.
    בהצלחה
    אפרת תמרקין - מדריכת הורים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו