חינוך וגבולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חינוך וגבולות
    אילנה
    03/01/2011

אני אמא לבן 3.6 .ילד קסם ממש נוח מקסים חכם ועוד..
    אני נהנית מאד להיות עימו וכמובן ששהיתי עימו 2.5עד לגיל 2.5 בבית.

אני ממש מרגישה ואף יודעת שנתתי מעצמי המון עבורו.. אולם לאחרונה בני החל בודק גבולות מתקשה לקבל את המילה לא ,אי אפשר זאת כמובן כי הוא מאד מפונק .אני משתדלת להציב גבולות אולם בעלי "נכנע" בקלות. מצב זה גורם לילד לנסות ולבדוק גם אותי ואני משתדלת מאד מאד להיות סבלנית ואמפטית לרגשותיו ורצונותיו אולם לאחרונה (בחודש האחרון) אני מוצאת את עצמי מרימה עליו את הקול ואף היו מקרים בהם צעקתי עליו כאשר התעקש ולא הסכים לקבל את אשר הסברתי (למשל בבואנו לקנות עבורו מוצץ הוא רצה מוצץ מסויים אולם זה לא מוצץ שהיה רגיל אליו ואני הסברתי לו שזה לתינוקות והוא התעקש לאחר מספר פעמים שהסברתי לו הרמתי עליו את הקול והוא אחכ החל לבכות כי רצה את המוצץ ולא קבל ).
    .
    אני ממש הרגשתי רע שצעקתי , המון רגשות אשם ממש בכיתי כי הרגשתי שאני מזיקה לו . האם אני מגזימה בתחשותיי וזה "בסדר" לצעוק על ילד מידי פעם או שאני ממש עלולה להזיק לו.

אני מרגישה מטופשת בבואי לשאול שאלה כזו אבל זה חדש לי ואני לא רגילה לצעוק עליו ועל ילדים בכלל.
    אפשר לחנך בלי לכעוס ולהרים את הקול? זה לא נראה לי נורמאלי..
    אשמח לתגובה מפורטת .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חינוך וגבולות

הוספת תגובה

• חינוך וגבולות - תגובה

טובי פלד
    03/01/2011

שלום לך אמא
    אי אפשר לגדל ולחנך ילד בלי לגרום לו לפחד קצת .אם ההורה לא מפחיד במשהו הילד יהיה ללא גבולות .זההטבע האנושי.אל תרגישי רע במדה ואת צועקת קצת. את יכולה להרגגיש רע אם את צועקת עליו וזה לא מביא לתוצאות רצויות. זה שהוא בוכה זה נורמלי ובסדר כך הוא ילמד לשמוע לך.
    ובכלל זה שנארת איתו בבית 2.5 שנים זו לא תרומה גדולה לחייו כמו שאת חושבת.
    יש בזה גם חסרונות. והגדול שבינהם הוא ירידה בעצמאות וביכולת להתחבר לבני גילו.
    אני מציע לך קצת לשחרר ולתת לו להחליט לבד בנושאים רבים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו