מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדה שלא מוכנה לקבל מחמאותעינת14/01/2011
בתי בת ה-3 מאוד ביישנית, מאז שאני זוכרת אותה היא כך. למרות שכל סופש אנחנו אצל המשפחה, הולכים לארועים. תמיד תתבייש ותסתגר מההתחלה גם עם המשפחה.למזלנו עם ילדים היא בסדר, היא מתחברת מאוד מהר .לא פעם התחברנו לילד ואמו בגן שעשועים והם הצטרפו אלינו לשחק בבית . כל שבוע אנחנו נפגשים אחה"צ עם ילדים מהגן או שכנים והיא מרוצה מאוד.
אני חושבת שהשאלה שלי קשורה גם היא לבשיינות- היא לא מוכנה שייתנו לה מחמאה: איזה יפה את, איזה חכמה....
כשהייתה קטנה הייתה לבושה בשמלות ממש יפות שהביאו לי מחו"ל וכולם היו מתלהבים ומחמיאים לה. ברגע שהיו מחמיאים לה לא הסכימה ללבוש את הבגד הזה . עד שזה הגיע למצב שהיא כבר שנה פלוסב לא לובשת בכלל שמלות וחצאיות כי היא יודעת שיחמיאו לה. אותו דבר לגבי שיער פזור. או אפילו כשאני אומרת לה אני אוהבת אותך היא אומרת "את לא אוהתב אותי".או את כזאת ילדה טובה והיא תגיד אני לא....
אני מנסה להסביר לה שלקבל מחמאות זה נעים ואפשר להגיב בתודה. וכשהיא מחמיאה לי אני אומרת תודה זה נעים לי שאת אומרת לי את זה. אבל לצערי זה לא ממש הולך והיא עדיין מתנגדת.
ההרגשה שלי שכל מה שקשור לתשומת לב שמופנית אליה מכל סיבה שהיא אם זה יומולדת שלה, ארועים של אחרים, מחמאות, להראות יפה ,לשבת בשולחן עם הרבה אנשים,מסעדה וכו' מרתיעים אותה.וזה מאוד משפיע על חיינו.
אני מנסה להבין מה יכולה להיות הסיבה- אומרים שבד"כ האחריות על ההורים לכל דבר. אבל בקטע הזה אני האמת לא מצליחה למצא סיבה- אני מאוד פתוחה ואוהבת ארועים ומאז שנולדה אנו הולכים ומזמינים אנשים. תמיד מתחברים אלינו כפי שכתבתי ילדים בגן שעשועים כך שהיא רואה אנטראקציות חברתיות .
ויותר מהסיבה אני רוצה לדעת האם כדאי לעשות עם זה משהו,או לחכות ואם כן אז מה לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שלא מוכנה לקבל מחמאות - תגובה
טובי פלד16/01/2011עינת היקרה
בישנות היא תכונה מולדת.הילדה שלך בישנית וגם חרדה.
היא מרגישה חרדה הגורמת לה להימנעות והסתגאות ברגע ששמים אותה במרכז תשומת הלב.
אני מציע לך לכבד את רגישותה ולא לעשות זאת.
אין לה בעיה עם ילדים יש לה בעיה עם תשומת לב שבאה מסמכות .
אם את רוצה יותר ללמוד על הנושא כי הוא חשוב וילווה אותך שנים רבות.
אולי תיפגשי עם יועץ בתחום
את יכולה גם להסתכל בספר שכתבתי ,"הכל חרדות"
בברכה טובי פלד פסיכולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ו...
עינת16/01/2011את אומרת שהיא ביישנית וגם חרדה...
את הקטע של הביישנות אני מבינה ,אבל כשאת אומרת חרדה זה כבר משהו רציני יותר לא?
האם בחרדה לא צריך לטפל?
אני בד"כ מניחה לה וגם עכשיו ביום ההולדת שלה לא מתכוונת לעשות כלום שהיא לא רוצה. למשל אמרה שהיא לא רוצה שישירו לה או לכבות נרות אז אמרתי שמה שהיא לא רוצה לא נעשה. אני לא מזמינה אנשים מלבד כמה חברים שלה שהיא בחרה והסבים והסבתות שלה. אפילו את אחים שלי ושל בעלי אני לא מזמינה.
הבעיה בחרדה הזו זה בארועים משפחתיים בעיקר- ימי הולדת, חתונות, בריתות וכו'... היא לא מוכנה להכנס. בארוע האחרון הייתה גינה אז היא נשארה בחוץ עם ילד נוןסף ושיחקו ואנחנו עשינו משמרות-כל הזמן מישהו אחר היה איתה.
בארוע אחר שהיה בתוך אולם היא בכתה ורצה הביתה כל הזמן. אמרתי שרק נסיים לאכול ונלך.. לפחות הצלחתי להשאיר אותה עוד קצת ואז יצאנו ללובי וישבנו ובעלי נשאר בארוע.
הצגות לא באות בחשבון, למרות שאני מנסה מדי פעם.אפילו רק לשעת סיפור בספריה לא הסכימה למרות שהגענו ראשונים ולא היה רעש .
אני חושבת שאני באמת לא לוחצת עליה(את יכולה לקרוא ממעט הסיפורים שכתבתי לך), אני מבינה את הביישנות שלה אבל הקטע של החרדה מגביל מאוד את כולנו ואם תגידי לי להמשיך ולא לשנות כלום כך אעשה ,אך אם תגידי שרצוי לטפל נעשה את זה.
ואגב... ביישנות תכונה מולדת וחרדה? חרדה היא משהו נרכש לא? ואני באמת מנסה להבין אם חרדה נרכשת אז איך זה קרה כי אם יש משהו שאנחנו לא זה ביישנים וחרדתיים בקשר לקהל ורעש...
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)