מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהו הגיל להצבת גבולותלירון10/02/2011
שלום,
ביתי בת שנה וחצי. רגילה שמרימים אותה על הידיים הרבה ולרוב אין לנו בעיה עם זה.
אבל לאחרונה התחילה לדרוש שנרים אותה על הידיים הרבה גם בבית ולפעמים אי אפשר כי היידים תפוסות בדברים אחרים (הכנת אוכל וכו'). אני מנסה לשתף אותה בפעילות בה אני עסוקה אך לא תמיד זה עוזר.
אני גם מציעה לה חיבוק במקום ידיים, יורדת לגובה שלה ואף מציעה לה לשבת עלי ואומרת לה שהיא גדלה וקשה לאמא להרים אותה הרבה או שיש לי דברים בידיים ולכן אני לא יכולה להרים אותה (תלוי בסיטואציה) אך היא רוטנת ונשכבת בוכה על הרצפה.
אני גם מנסה לעשות איתה משא ומתן כדוגמת : "על הידיים אבל קצר כי כבד לי" ולזה היא תמיד מסכימה אך לא תמיד מסכימה לרדת מהידיים. ואחכ' מבקשת שוב "על הידיים קצר" :)
השאלה שלי: האם דרך ההתמודדות שלי נכונה? האם היא בשלה לקבלת גבולות? חשוב לי לא "לשבור" אותה ואני גם לא יודעת אם היא בשלה להבין מה זה אומר "כבד לי" או "אני עסוקה עכשיו". היא עוד לא הולכת לגן אלא עם מטפלת כך שאין לי בעיה לחכות עם הצבת גבולות עד גיל שנתיים אם צריך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו הגיל להצבת גבולות - תגובה
רבקה צדיק10/02/2011הצבת גבולות מתחילה כבר מינקות , היא חשובה ביותר התפתחותית, אנחנו כל הזמן מציבים גבולות באופן מדורג ומותאם לגיל של הילד. לכן רצוי בהחלט להעביר מסר אסרטיבי שאת יכולה להחזיק אותה על הידיים רק חלק מהזמן המשותף שלכן , יתכן והילדה רוצה לשחק יחד בזמנכם המשותף , בשמן עבודה במטבח את יכולה לשתף אותה בפעילות , חלקית לפחות. לאט לאט באופן מדורג היא תלמד גם לשח בלעדיך או ליידך. לא להבהל מכעס שלה ובכי על הרצפה, תעבירי לה מסר ברור ועקבי, מאידך עבודות הבית בגיל זה מבוצעת בעיקר בשעות השינה של הילד.. זה גיל שהם עדיין זקוקים לתשומת הלב שלנו.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)