מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תלותיותליבי14/02/2011
הי
בני בן שנה וחודשיים,הוא מאוד תלותי, לא מאפשר לי ללכת לשירותים, בוכה כשאני מתרחקת ממנו, קשה לי מאוד לבצע פעולות יומית שאני איתו הוא דורש שאהיה צמודה אליו , וכשאני זזה ממנו או מנסה לבשל או לעזוב אותו לכמה רגעים לבד הוא בוכה בצרחות
בנוסף הוא מאוד זועם ועומד על שלו ואני לא יודעת מה לעשות או איך להגיב אם לדוגמה באים אלינו אורחים והוא רוצה לרדת במדרגות ואני אוסרת עליו הוא יצרח מס' דקות , איך אני אמורה להגיב?
בבקרים כשהוא הולך לגן זה נעשה בקלות רבה הוא הולך בשמחה, להרדם הוא נרדם לבד ללא עזרה,הוא יונק פעמיים ביום, ישן לילות שלמים
אשמח להמלצתכם מאחר ואני כבר נטולת כוחות מכך שאיני יכולה לבצע כלום במהלך הזמן שלי איתו
חשבתי לפנות ליועצת שתעזור לי , אולי הבעיה אצלי ? או זה שלב
ממש אודה להמלצתכם בהקדם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלותיות - תגובה
רבקה צדיק14/02/2011בנך עדיין בשלב התפתחותי הדורש נוכחות שלך , עדיין לא פיתח זהות עצמית משלו ולכן יש "חרדת פרידה" אכן בתקופה זו לא ניתן לבצע פעולות בבית באופן עצמאי , זו התקופה שהילד צמוד אלינו ואנחנו מתאימים עצמנו לשלב בו הוא נמצא , תתכנני פעולות שמתאימות גם לו, לאט לאט תסגלי אותו לשחק קצת לבד , שימי לו מוסיקה או תדברי איתו כאשר את הולכת לחדר הסמוך שישמע את קולך כך ירגיש בטחון שלא "נעלמת"לו. תשדרי בטחון ואל תראי שאת נבהלת מהמצב.. את פעולות הבית בישול וכד' תעבירי לשעות בהן יש עזרה בבית או כאשר ישן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבולות
ליבי14/02/2011הרבה תודה על תגובתך המהירה
ניסיתי לדבר איתו תוך כדי שאני הולכת לשירותים אבל הוא הולך אחרי בבכי ,
אנסה את עניין המוזיקה
שמתי לב שהבנות של חברות שלי בנות אותו הגיל הרבה יותר עצמאיות ומאפשרות אולי אני עושה משהו לא בסדר ?
ואשמח לקבל עצתך לגביגבולות , כשאני מבקשת ממנות לא לגעת בחשמל הוא מחייך אלי , אני חוזרת שוב ושוב וכאשר הוא לא מקשיב לי אני מעבירה אותו או לוקחת אותו למקום אחר ואז הוא צורח בקולי קולות , כך לגבי כל דבר אסור או כל דבר שהוא רוצה ואי אפשר לבצע אותו , האם גם זה שלב ? איך עלי לנהוג ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבולות - תגובה
רבקה צדיק14/02/2011שלום לך
אכן הילד בודק גבולות , את בהחלט אמורה להיות עקבית , לפני שאת אומרת לא תחליטי שזה אכן חיוני ואז השארי עקבית
כאשר הוא מנסה לגעת בחשמל תאסרי עליו מיידית , בלי הרבה פלוסופיה ולהעביר אותו ומקום אחר עם משחק או תעסוקה . ילדים זקוקים לגבולות זה צורך התפתחותי ואנחנו ההורים אמורים לתת גבולות . כמובן הכל במידה סבירה .
כאשר את אומרת לא, תני חלופה אחרת ... לא להתרגש מהבכי , לאמר אמא אוהבת אותך אך את זה אני לא מרשה אפשר ללשחק ב....
יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)