שאלה חשובה בבקשה תענו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה בבקשה תענו
    רונית אשטמקר
    27/02/2011

ביתי בת ה18 חודשים נימצאת בבית אית מאז שנולדה לא הלכה למעון.היא מאוד קשורה אלי .הכוונה שהיא רואה את אביה חוזר מהעבודה היא רצה אליו משחקת איתו ותמיד בודקת שאני במרחק ראיה וכשאני הולכת לחדר השני היא רצה אלי.בעלי עושה הכל מהרגע שהוא נכנס לבית אם זה מקלחת,החלפת חיתול פיגמה,ומשחק איתה בלי סוף וכשהיא רואה אנשים אחרי כמה ימים היא משתחררת במהירות כל עוד אני בחדר
    אפילו לביביסיטר אין בעיה כל עוד אני נימצאת בהתחלה משחקת איתם
    אני אוהבת מאוד להיות עם ביתי בבית אני אוהבת לראות אותה מתפתחת כל יום ולומדת דברים חדשים ומענינים.יכול להיות שאני אנוכית ופוגעת בה בזה שהיא מאוד קשורה אלי
    מה דעתכם בנושא האם אני צריכה לשחרר אותה ולתת לה ללכת לגן?

ועוד שאלה עוד חצי שנה אנחנו יוצאים מצד בעלי להפלגה כל המשפחה ואנחנו לא בטוחים האם לקחת את ביתי בגלל שבטוח נרצה לצאת ולהנות בשעות המאוחרות של הלילה ולמרות שיש בביסיטר עבור תשלום אבל חמי חושב שעדייף שהיא תשאר אצל חברים
    (המשפחה שלי גרה במרחק טיסה )וככה לא נהיה מוקבלים מבחינה לעשות ולהנות
    אני מאוד מפחדת להשאיר אותה למרות שהיא תכעס עלי ולא תירצה אותי אחרי
    או שבכלל אני אפגע בה והיא תכנס ללחץ שאני לא אחזור וכו
    מה עלי לעשות לקחת אותה איתנו או להשאריר אותה ?
    (היא תהיה הילדה התינוקת היחדה בכל המשפחה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה בבקשה תענו

הוספת תגובה

• שאלה חשובה בבקשה תענו - תגובה

ליליה טאוויל טפלר
    27/02/2011

השאלה נשמעת פשוטה, אך מורכבת . ברור שיש משהו שמאד מטריד אותך, אך זה לא בולט מהסיפור. יש יתרונות לביחד שלכן ויש חסרונות . כמו בכל דבר. יש אפשרות שתתחילי להפרד באופן מהיר יותר והיא תתרגל לכך. עד כה הרגלת אותה שהכל מתרחש בקצב שמתאים לה. והחיים בחוץ, כמו למשל בהשתלבות בגן, הם לא כאלה. גם אם תשאר איתך עוד תקופה כדאי לבדוק באיזה מקומות, את הולכת יותר מידי לקראתה. מידה של תיסכול , שמותאמת לגיל, היא חשובה ביותר להתפתחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילדה הקשורה לאמא

רחל לנדאו
    02/03/2011

רונית שלום,שתי השאלות שלך כרוכות זו בזו. את התמסרת מאד לגידול ביתך, אך עכשיו את לבד מרגישה שהגיע הזמן קצת ל"שחרר". את תוהה האם הגיע הזמן להכניסה לגן, האם לצאת לנופש בלעדיה?
    כיוון ששתיכן קשורות זו לזו, יש להתחיל בתהליך של "התרחקות התקרבות". את צריכה להשאיר אותה לזמנים קצרים עם אבא או סבים סבתות, או בני משפחה, ללכת לשעה ולחזור. הילדה תלמד שאמא הולכת, ואמא חוזרת. התהליך ההדרגתי חשוב לשתיכן. לה שמחפשת את קרבתך, ולך שקשה לך להפרד ממנה. תרגלו תהליך זה והאריכי בזמנים. עברי לשעה וחצי אח"כ שעתיים וכו'. את תראי שהכל בסדר ואף אחד לא ניזוק, והיא תלמד, שאמא הולכת וחוזרת. אימון משותף זה יקל מאד כאשר תחליטי להכניסה לגן, וגם לפרידה האפשרית אם תחליטו להשאירה בבית ולפרגן לעצמכם חופשה בלעדיה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו