מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוצץ בת שנתיים ו-3אימא24/04/2011
שלום וחג שמח
יש לי בת בת שנתיים ושלושה חודשים. הייתי רוצה לגמול אותה מהמוצץ והסיפור שלה הוא כזה:
עד לפני כמה חודשים קיבלה מוצץ גם באמצע היום והעדיפה שיהיו לה כמה (לקחה בעיקר כשראתה אותו איפשהו). יום אחד סיפרנו לה סיפור שחתולה לקחה את כל המוצצים ונשאר רק אחד מאז הסתפקה באחד. אח"כ התחלנו להגביל אותה לשינה בלבד ובשבועות אחרונים נראה כי קיבלה את הגזרה. עד אתמול מעולם לא נרדמה בלי מוצץ בפה אותו הפילה כמובן אחרי שנרדמה. אתמול נוצר מצב שהיא ישנה אצל סבתא וכשביקשה מוצץ ברכב בדרך חזרה הביתה אבא אמר לה ששכחו את המוצץ בבית של סבתא. בערב לפני השינה החלטתי לנסות לנצל את המצב ולהגיד שאין מוצץ כי הוא אצל סבתא וכשהיא תבוא בעוד שבוע היא תחזיר אותו ודווקא היא נרדמה יפה לאחר ההסבר הזה. בבוקר בכתה שצריך להחזיר מוצץ הביתה אבל נרגעה. כשהשכבנו אותה לשישון צהרים היום, שוב בכתה מאוד וביקשה להחזיר את המוצץ... האמת היא שכבר אחרי שהיא נרגעה ושכבה, התחלתי לחשוב שאולי זה לא נכון לנסות לגמול ככה ולקוות שתשכח עד שבוע הבא, כי ברוב המקרים שמעתי שילדים מוותרים מרצון על מוצץ כשמספרים איזה סיפור שהביאו לתינוק אחר למשל ונפרדים מהמוצץ לשלום ופה אני מציבה אותה בפני עובדה והי אעוד מחכה למוצץ שלה.. אז הלכתי ונתתי לה מוצץ תוך הסבר שביקשתי מחתולה והיא החזירה לי אחד.. (הילדה אמרה "תודה חתולה").
אחרי כל זה- השאלה -האם היה נכון לנצל את המצב ולקוות שתוך שבוע היא תירגע ותיגמל גם אם לא היה בכוונתה לוותר על המוצץ מלכתחילה (אני עדיין יכולה לחזור לסיפור כיסוי הזה ולהגיד שהחתולה לקחה שוב וזה שאצל סבתא לא חזר) או שכדאי ללכת על משהו אחר -חופשי ומרצון:), - אם כן -איך ומתי מתחילים?
תודה רבה מראש וסליחה על האורך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצץ בת שנתיים ו-3 - תגובה
טובי פלד26/04/2011שלום אורה
אם זה לא גורם נזק פיזיולוגי
את יכולה לעזוב את זה, שתיגמל מעצמה.מוצץ זה גם הרגעה וגם הרגל.
אפשר גם לספר לה סיפור כיסוי .זה לא משנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
אימא26/04/2011סליחה אבל לא הבנתי בדיוק למה הכוונה- "אם זה לא גורם נזק פיסיולוגי"? איך אני יודעת אם זה יגרום או לא יגרום? נראה לי שזה כן עלול להשפיע על השיניים או עוד על משהו בפה...
ומה זה " תיגמל מעצמה"- די מגעיל אותי לראות ילדים בגיל 5-6 מסתובבים עם מוצץ ואני לא הייתי רוצה להגיע לזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי - תגובה
טובי פלד02/05/2011אמא יקרה
בררי עם הרופא של שבנוצץ לא גורם נזק לשיניים ולמבנה הפה.זה תלוי כמה זמן המוצץ נמצא בפה.
אם זה מגעיל אותך לראות ילדים בצורה כזאת ,עלייך נקוט בפעולות כמו שעשית ,לא לוותר, לתת לה משהו חליפי להחזיק ביד או לחבק.דברי אתה על זה ונסי לכנע אותה שזה לא טוב ,והיא כבר גדולה.כמה שיכנועים וזה יעבוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)