מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא רוצה את אבאמיכל13/05/2011
שלום, אני אמא לילדה בת 3, ילדה נפלאה. נכון להיום אני נכנסת לחודש תשיעי להריוני.
בתקופה האחרונה הילדה מחוברת אלי באופן מוגזם והסיבה ברורה לי אלא שזה בא על חשבון הזמן שלה עם אבא. היא לא רוצה את אבא היא רוצה רק אמא.
חשוב לציין שמדובר באבא מהמם שמטורף על הילדה שלו, יש להם זמן איכות אחת לשבוע וכל סופשבוע אנחנו תמיד ביחד כולנו. זה לא אבא שנעדר מהבית.
בתקופה שלפני ההריון גם היתה תקופה שהיא לא רצתה אבא וזה השתפר ועכשיו שוב בקיצוניות.
אבא שבור ומיואש, בהתחלה הוא פשוט היה מתרפס ומתחנן לקצת תשומת לב ממנה אבל אמרתי לו שזו טעות שהוא חייב להיות יותר קשוח, אם הוא יהיה סמרטוט לידה היא תמשיך לדרוך עליו. עכשיו הוא מנסה את שיטת ההתעלמות, אם היא לא רוצה לא צריך אבל זה מלווה בכעס וכאב גדול.
קשה לנו שכל הנטל עלי (אני רוחצת, אני מצחצחת, אני משכיבה, אני קמה בלילה אם צריך...) וקשה עוד יותר הפגיעה הרגשית.
איפה אנחנו טועים? ומה אנחנו יכולים לעשות אחרת כדי שהילדה תבין שאבא שלה מטורף עליה כמו בדיוק כמו אמא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה את אבא - תגובה
טובי פלד15/05/2011שלום מיכל
אפשר להבין את הפגיעה הרגשית שאתם חשים.הסבר מדויק להתנהגות של ביתך תלוי בהכרות טובה יותר עם המשפחה.השורה התחתונה היא שיש לכם שתי אפשרויות .אחת להיכנע לבת שלכם וללכת אחרי הרגשות שלה והשניה היא ,לא לוותר לה ולומר לה שיש דברים שאבא עושה גם אם היא לא רוצה.
לגבי זמן ביחד לא צריך להכריח אותה ,לא רוצה ,לא צריך.
ההסבר להתנהגות של ביתך יכול לנבוע גם מכך שהאבא מראה אהבה מוגזמת וזה מלחיץ את הילדה.ודבר שני בגלל שהיא נקבה היא מזדהה אתך יותר וקשה לה להתנהג בחופשיות עם זכר.
לדעתי יש מקום לייעוץ יותר מעמיק. אין מקום לייאוש או אכזבה. העניין יסתדר בעתיד הקרוב ,אם לא תעשו טעויות .
הפגיעה הרגשית שלכם נובעת מהידע השגוי שיש לכם על רגשות של ילדים.
הידע אומר כך "אם אני מראה אהבה רבה לילדים שלי ,הילדים שלי יאהבו אותי בחזרה במידה דומה. " העניין יותר מורכב מפני שלכל ילד אופי שלו ואי אפשר לתכנת אותו בהתאם ללצרי ההורים. הילדה שלך באופו טבעי מרגישה קרוב יותר אלייך וברגעי לחץ היא זקוקה לך יותר .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)