דיבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיבור
    גל
    15/05/2011

שלום רב.

יש לי בן בן שנה ושבעה חודשים. עדין לא הוגה מילים ורק הבהרה אחת - אבא-בא....
    אני מאוד מוטרדת מהנושא. למרות מאמציי בנושא לעזור לו להגות יותר מילים והברות אני לא רואה ממש התקדמות מצדו.
    מה עליי לעשות והאם יש זה לגיטימי לגילו.
    אני רוצה לציין שאין לו בעיית שמיעה הוא עבר בדיקת ברה בגיל חודשיים וחצי בגללל חשד ל - CMV בהיריון.
    הוא מבין הכל אבל מילים לא יוצאות מפיו. הוא ילדת מאוד מפונק ולא צריך כנראה להתאמץ הרבה כדי לקבל את מה שהוא צריך. עדיין לא הולך לגן.
    אשמח לתשובתכם
    אמא- חרדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיבור

הוספת תגובה

• דיבור - תגובה

רבקה צדיק
    15/05/2011

שלוך לך
    בגיל הזה צריכים להיות כבר הגיים מגוונים והברות ספציפיות לחפצים או אנשים מסויימים.
    שימי לב כאשר הוא משחק לבד עם הצעצועים האם הוא משמיע קולות מגוונים עם אינטונציה מגוונת. כמובן כפי שאמרת אל תמהרו להבין אותו , תנו לו להתאמץ קצת לתקשורת, תציעי לו גם תקשורת עם ג'סטות זה יקל עליו.
    אם אכן אין כלל הגיים מגוונים יש לפנות לאיש מקצוע מומחה בתחום התפתחות הילד ולקבל הדרה מקלינאית תקשורת
    זה שווה
    רבקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגב' רבקה צדיק.

גל
    15/05/2011

ראשית תודה רבה להתייחסותך ותשובתך בנושא הדיבור של בני. למה התכוונת כשאמרת "ג'סטות" ???
    אודה לך שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו