מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 4 וחצי - דחוף!!אמא19/05/2011
שלום, יש לי 2 בנים: בן 4 וחצי ובן 2 וחצי. הם שונים מאוד באופיים: בעוד הילד בן 2 וחצי מאז לידתו, הינו אדם חייכן, מאוד חברותי, מוחצן, אינו ביישן , שמח, צוחק, מאוד פעיל ומאוד אוהב אנשים - בני בן 4 וחצי מאז שהוא תינוק, הוא יותר מופנם, יותר ביישן (למשל לעומת בני בן 2 וחצי שמדבר מיד גם עם זרים, בני בן 4 וחצי לא). בני בן 4 וחצי מאוד מאוד אינטיליגנטי (גם הבן השני), מאז ומתמיד יכול להעסיק טאת עצמו ולהתרכז זמן ממושלך מאוד במטלה או משהו שעושה, מעסיק את עצמו.
הבעיה: !) לדעתי, אין לו מספיק ביטחון (כשהולכים לבקר אצל אחרים הוא בדר"כ אוחז בי ברגל או מתחבא מאחוריי למשך רבע שעה אולי עד שנפתח והכל אז תקין , 2). הוא מחד מקנא מאוד בבני הקטן ומאידך מאוד דואג לו ואוהב אותו אבל יכול גם לקחת לו צעצועים.
3) בתקופה הארחונה שמתי לב שהוא הורס צעצועים. למשל באנו עם דגל קן מהגן, הוא גזר את הדגל, או למשל שבר במהלך משחק גג של מכונית. כמו כן, טוען שמשעמם לו, וניכר שמעדיף מאוד להיות עם חברים אחר הצהריים מאשר להיות בבית ולצפות בטלויזיה למשל.
כמו כן, לעיתים נוטל משחק שלא מתאים לגילו וממש ניכר בו שהוא משועמם אך בכל זאת ממשיך לשחק (יכול להחזיק 2 מכוניות ולהמציא משחק שלם מזה ולדבר ממש סיפור תתוך כדי שהוא משחק בהן לבד. כבאים חברים הכל תקין - הוא משתולל, משתובב, צוחק, מאוד פעיל. אם צועקים אליו - אינו משתף פעולה . ניכר שחשוב לו שידברו אליו יפה ובכבוד (וזה לא תמיד נעשה לצערי).
ילד מקסים, יפה תואר עפם פוטנציאל עצום, אך אני חושבת שאיננו מאושר, ויש בו אולי תסכול או כעס (בעיקר נובע לדעתי מהיחס לאחיו ומהשונות ביניהם)
אנא בבקשה המלצות כיצד לפעול והאם המתואר תקין? רומצה שיהיה לו יותר בטחון עצמי ושיהיה יותר שמח.
ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת חשובה בגן מתפקד היטב הכל תקין
אמא19/05/2011בגן שמח, חברותי, פעיל, משתובב, משתתף, ומתפקד היטב בכל מישור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 4 וחצי - דחוף!! - תגובה
רבקה צדיק19/05/2011כפי שציינת הילדים שונים וזה נורמלי , אין להשוות בין אחים
עלייך להכין אותו כל פעם לפני שאתם יוצאים ולהזכיר לו שאת נמצאת, תחליטו בהדרגה על קודים משותפים כמו מגע יד שיעודד אותו , אך אל תוותרי על חשיפה בפני זרים ומצד שני לא לדחוף אותו בכוח . להרגיל אותו לאט לשינויים ולמקומות חדשים.
חשוב ביותר הכנה לפני , לא להפתיע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)








.jpg)
